WWE 2K20 забива заради превключването на календара

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Странен (и прост) бъг сполетя WWE 2K20. След като навлязохме окончателно в 2020 г., редица хора се оплакаха, че не могат да играят играта, тъй като тя забива избирате игрален режим, в т.ч. онлайн и кариерно развитие. В последствие се оказа, че проблемът е доста прост и стар – играта е пострадала от т.нар. „Y2K“ бъг или „Year 2000“, когато се очакваше глобален технологичен апокалипсис заради превключването на календара от 1999 на 2000.

Проблемът с WWE 2K20 е сходен, като той се провокира от превключването на календара на 2020 г. Веднага се появиха истории на геймъри, които споделиха, че играта е забила, веднага щом календарът им е преминал полунощ на 31-ви декември срещу 1-ви януари. Проблемът, разбира се, породи и шеги, като например, че името на играта е по-правилно да е Y2K20.

От 2К Games изглежда са наясно с проблема и рано тази сутрин пуснаха съобщение, че го проучват. По-късно днес от издателя потвърдиха чрез Twitter, че са отстранили проблема, но въпреки това продължават да се появяват оплаквания на играчи, които все още се сблъскват с проблема.

Разбира се, съществуват и заобиколни начини да се избегне този проблем, докато се намери окончателно решение за него – достатъчно е просто да върнете датата назад, в произволна дата от 2019 г. и да рестартирате играта си. След което можете да върнете датата нормално и да играете без проблем.

Това обаче далеч не е най-големият проблем за играта и 2K Games. 2019 не беше особено добра за WWE 2K20, тъй като тя не бе приета добре като цяло от критиката, а феновете открито споделяха видеа колко зле е заглавието в отделни аспекти.