Worms Reloaded

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 30 сеп. 2010

Кому е притрябвало да променя една успешна концепция, ако вече 15 години тя работи напълно безотказно? Очевидно това е била основната идея на Team17, когато са седнали на поредната планьорка и са си казали – „Хей, дай да направим още една Worms игра!”
Това обаче не е нещо непременно лошо, защото Worms Reloaded наистина си заслужава.

Както обикновено, в самото начало

ще трябва да си създадете свой собствен отбор от безгръбначни. Как ще го кръстите и персонализирате – от пискливите гласчета на червеите, през техния дебилен вид, та чак до собствените им имена – е въпрос, оставен изцяло на вашето въображение.

Веднъж щом приключите с този не особено дълъг процес, сте готви да се впуснете в едно безмилостно изтребване на себеподобни!

Каквото и да си говорим, нещата не са се променили кой знае колко. Отново контролирате екип от до четири червея, които се разполагат из бойното поле на произволен принцип. Както обикновено, нивата са изключително красиви и детайлни. В края на битката обаче, която отново се води на ходове, поразията ще бъде тотална.

За това до голяма степен допринасят 42 от добрите стари оръжия, които сме използвали до припадък в Worms, Worms 2, Armageddon, World Party и т.н. Например лудата крава и старицата! Към тях обаче са прибавени и 14 нови, включително Super Bunker Buster, Sentry Gun, Buffalo of Lies и т.н. Особено полезен е специалният тотем, който изсмуква живота на противниците ви и лекува вашите собствени приятелчета.

Що се отнася до мрежовия режим

който, каквото и да си говорим, е черешката на геймплея, до четирима играчи наведнъж могат да мерят сили както онлайн, така и в локална мрежа. Имате възможност да взимате участие в произволни „бързи” мачове или пък сами да избирате бойното поле и вида на режима (бил той Deathmatch, Forts, Rope Race, в който червеите ви се състезават с нинджа въжета, и др.). Преди вземете участие в онлайн кланетата обаче е добре да преминете през 35-те сингълплейър мисии, както и т.нар. Warzone режим с още 30 нива, предназначени за най-добрите играчи. Те ще ви снабдят с парички, с помощта на които ще може да си закупите нови оръжия и костюми. Така ще убивате с истински стил.

С други думи – Worms Reloaded е най-мащабната, най-красива и най-добра игра от поредицата за прословутите розови бойни червеи. Ако я пропуснете, ще съжалявате.

Автор: Петър Йорданов