Wizzards of the Coast отварят ново студио

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Wizards of the Coast и тяхното новообявено гейм студио Archetype Entertainment разработват мултиплатформено научнофантастично ролева игра. Детайлите по нея все още не са разкрити, нито името ѝ, но вече се знае, че играта ще бъде “story-driven епос”, в който изборът на играча ще има “истински последствия, които ще влияят върху развитието на сюжета”.

Студиото Archetype Entertainment се ръководи от Джеймс Оухлън, бивш директор в Bioware и дизайнер, който е работил върху игри като Baldur’s Gate, Neverwinter Nights, Star Wars: Knights of the Old Republic и Dragon Age: Origins. Освен него, в новото студио вземат участие и други бивши служители на Bioware, като Чад Робъртсън, който поема ролята на генерален мениджър в Archetype Entertainment. Една от последните игри, по които е работил е неособено успешната Anthem, където е ръководил разработката на live услугите.

Отварянето на Archetype Entertainment е само част от цялостната game development бизнес стратегия на Wizards of the Coast. Други компоненти от нея са Magic: Legends – ММО екшън-ролева игра, която е базирана на Magic the Gathering, както и Dark Alliance – духовният наследник на Baldur’s Gate: Dark Alliance, която се очаква за PC и конзоли тази есен.