Western Digital My Book World Edition II

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 09 сеп. 2008

Когато се появи последният ъпдейт на Age of Conan, се надигна могъщ рев по форуми и паланки. Проблемацията дойде от факта, че “кръпката” тежеше 15 гигабайта и някой бе пропуснал да спомене в бележките към нея, че те пренаписват вече инсталираните 15. Въпроса “От къде да намеря 30 гиги на харда си, не искам да си трия пор… работните документи?” пък доведе до отговора – преносим хард диск.

WD са действали на принципа, че 2 е повече от 1 и всъщност това са два 1 терабайтови диска, сложени е обща кутия с активно охлаждане и on/off бутон, отсъстващ при повечето модели. Най-интересната особеност на “Книжлето” е, че USB портът към него не е за закачане към РС, а за свързване на флашове, фотоапарати и други подобни устройства. Хардът има порт за свързване в мрежа и можете да го използвате като файлови сървър практически от всякъде. Уви това е нож с две остриета, тъй като трансферът на данни за ъп/даунлоуд се определя от скоростта за ъплоуд, предоставяна от интернет доставчика ви.

В пакета с диска ще намерите и софтуер за удобен мениджмънт на файловете му онлайн, независимо къде се намирате. Всъщност ако свържете харда директно към мрежов кабел или към модема си и го оставите на сухо и проветриво място, можете да забравите за съществуването му. Снабден е с активна система за вентилация, така че не трябва да се тревожите и от прегряването му. My Book World Edition II е добро решение както за дома, особено ако си играете в правенето и обработката на множество снимки и клипове с HD качество, така и като отделен файлов сървър или backup сървър за целия офис.

Автор: Георги Панайотов