Weedcraft Inc. – Ревю за Nintendo Switch

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Винаги е лош ден, когато ченгетата почукат на вратата на незаконната ви къща-ферма за отглеждане на марихуана. Weedcraft Inc е рискован поглед върху идеята за бизнес магнат. В началния сценарий играта ви представя като уволнен полицай, който се прибира от колежа и се възползва от възможността да се заеме с бизнеса. Тази игра представлява детайлна симулация на отлглеждането на наркотици. Според много хора това е една много добре направена игра и си заслужава да се пробва. Weedcraft разполага със страшно много опции и подробности, които да ви помогнат да управлявате бизнеса си.

Тревата е звездата на шоуто тук и се появява във всичките си объркващи форми и вкусове. С малкото пари, които ми дадоха в началото платих, за да отключа нови сортове марихуана с имена като Northern Lights, Granddaddy Purple и Space Queen. Всеки има свои вкусове и ефекти, които го правят популярен сред различни социални групи. Туристите с възмоьности, търсещи добро преживяване като почивка с Маргарита Блис. Пациентите с епилепсия се кълнат в True OG, докато пациентите с рак обичат Blue Dream, защото им помага да спят. Различните части на града се посещават от различни групи и всеки има различни очаквания за цена и качество.

  Склонността ми беше насочена към пазара от висок клас: веднага щом имах възможност, се опитах да отгледам най-химически чистия плевел, който светът някога е виждал, за да мога да го продавам на богатите деца.

   От екрана на картата виждам изглед към града с няколко основни забележителности, подчертани като възможни места за отглеждане или продажба. Всяка сграда се обитава от различни социални групи и се контролира от различни дилъри. Отглеждането на плевели започва лесно, но не остава просто. С един клик мога да полея растенията. Междувременно мога да натисна и задържа растение, за да го „обуча“, което го кара да узрее малко по-бързо. Механично това е всичко в началото.

Интересното е, че се опитвам да подобря качеството на моята трева. Всеки път, когато поливам растенията, добавям комбинация от хранителни вещества, които мога да променя. Намирането на правилния баланс на азот, фосфор и калий води до по-щастливи растения. Температурата и влажността в помещението за отглеждане също оказват влияние.

Откриването на пазарна ниша, създаването на нов растеж и експериментирането за подобряване на качеството е изключително удовлетворяващо. Любимата ми част от Weedcraft е да гледам как парите се изливат, за да си струват разходите и риска.

След като усъвършенствам нов сорт обаче, няма какво да направя, освен да щракам върху таймери. Това е мястото, където играта преминава към наемане на служители и изграждане на империя.

  Всеки път, когато служителите вършат работата си, те стават малко по-добри и опитни в нея нея. Когато повишат нивото, те стават по-ефективни в работата си. Разговорът с хората и поддържането им щастливи и добре платени е важно за този аспект на Weedcraft.

  Играта с тази комбинация от законно и незаконно прави Weedcraft уникален в жанра на бизнес симулаторите. Разширявайки се в Боулдър, Колорадо, бих могъл да управлявам напълно легален бизнес. Или можех законно да отглеждам в Боулдър и след това да пренасям контрабандно трева в други градове и да я продавам незаконно. Или мога да получа лиценз за медицински производител и да продавам законно на пациенти и незаконно на посетители през уикенда. Всяка юрисдикция има свои собствени разходи и възможности.

  Доста съм впечатле от тази игра и начина, по който тя върви на Суича. Аз съм фен на такъв тип игри, защото те грабват от самото начало и ти дават нови неща за правене постоянно. Препоръчвам тази игра на всеки, на който му звучи интересна идеята. Weedcraft  Inc. получава оценка от 5.5 от 6 от PC Mania.