Warner Bros. ще използват изкуствен интелект при планирането на филмите си

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Warner Bros сключиха партньорство с Cinelytic, благодарение на което ще могат да използват изкуствен интелект, който ще им помогне с избора на това, какви филми да заснемат през следващите години. Изборът на тази технология не е случаен, тъй като зад едно такова решение стоят големи масиви от данни, които трябва да се обработят, за да се направи решение, дали е рентабилно да се реализира даден проект.

Чрез имплементацията на изкуствен интелект се цели по-прецизна обработка на огромните масиви от данни, като това ще помогне на Warner Bros. да имат по-добро взаимодействие с аудиториите на своите (бъдещи) филми. Освен това изкуственият интелект ще помага и при изчисленията на приблизителните очаквани приходи. Това е трето партньорство за Cinelytic, след като те сключиха такова и с Ingenious Media и Productivity Media. Според Hollywood Report, Warner Bros. не търсят начин да заменят човешкият елемент в работния процес, а по-скоро да ускорят процеса по стартиране на даден проект. В действителност изкуственият интелект може да изчисли за секунди това, което на човешкият екип би отнело няколко дни.

Това обаче не бива да ни притеснява, тъй като изкуственият интелект все още не е напреднал до толкова, че да може да взема творчески решения, но е незаменим при рутинните математически и административни операции, където извършва огромни обеми от работа и спестява адски много време. Една такава технология дори може да покаже шаблони и модели в дадени бази данни, които иначе не биха били открити от хората.