VR платформата Valve Index се изчерпа в глобален мащаб

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Около два месеца ни делят от излизането на Half-Life: Alyx и играта изглежда е успяла да генерира прилично количество хайп. Напомняме, че тя представлява VR ексклузивно заглавие, което ще бъде налично за всички VR платформи. Въпреки това хайпа около играта доведе до това, че новата VR платформа на Valve, която се казва „Index“ вече е разпродадена в глобален мащаб.

Към момента платформата се предлага в 31 страни от целия свят. Единствената страна, в която все още има останали бройки е Япония, но дори и там са останали пакети „Headset + Controllers“ или само хедсет, като пълния пакет е напълно изчерпан. От Valve коментираха ситуацията: „Работим здраво, за да произведем още единици и да отговорим на голямото търсене. Ще сме възстановили наличието на продукта, на пазара, преди излизането на Half-Life: Alyx“.

Нарастването в търсенето на Valve Index се забеляза през декември, главно от териториите на САЩ и Канада. През декември бе обявена официално и Half-Life: Alyx, което е и причината за повишения интерес към платформата, въпреки, че играта не е ексклузивна за нея.