Voyage – Видео – Ревю – Nintendo Switch

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Приключенията в игрите идват под различни форми и интерпретации и всеки път има история за разказване, която ни отвежда на пътешествие в непознати светове през огромни земи. Имах удоволствието да играя Voyage преди нейното пускане на 12 август 2022 г. на Nintendo Switch. Играта е разработена от Venturous и публикувана от Ratalaika Games. Трябва да започна този преглед, като похваля Voyage за това, че е красива игра като концепция, звук и стил.

Вие играете като двама мълчаливи герои. Играта е изцяло лишена от какъвто и да е диалог и е заменена с eстествена атмосфера от вятър, дъжд и меко пиано с успокояващи звънчета. Психологически погледнато, Voyage прави всичко възможно, за да ви помогне да избягате от проблемите си в реалния свят и трябва да кажа, че го прави успешно.

Както споменахме по-рано, основното ни дуо мълчи и самоличността им е толкова неясна, че наистина ви позволява да интерпретирате играта както желаете. От това, което мога да кажа от моята игра, е че дуото са момче и момиче. Те се опитват да намерят пътя обратно към дома и се оказват изгубени в красотата на тези светове, недокоснати от човешка ръка. Изследвате красиви гори с лози и гигантски дървета с клони, тъмни и самотни пещери, пълни със странни растения, които изглеждат съзнателни, звездни полета с древни руини, които сякаш разказват история извън моя обсег на разбиране. Всичко беше толкова прекрасно и загадъчно.

Усетих играта Voyage така, сякаш ми дадоха десет части от пъзел в комплект от сто и ме попитаха каква история мога да направя от него. Опитът да разбереш един изгубен свят без отговори е част от чара на тази игра. Трябва да го изпитате сами.

От гледна точка на играта, Voyage е опростена с минимално натискане на бутони. Можете да изследвате, можете да превключвате между двата героя, да спирате другата си половина и също да се прегръщате, да взаимодействате със средата си, като бутате каменни статуи или разкъсвате паяжини и призовавате светлина, която да ви насочи към интересни точки, за да продължите вашето приключение. Пъзелите не са нито разочароващи, нито твърде трудни. Героите също се движат със скорост, която позволява на играчите наистина да разгледат в средата.

Сега, големия въпрос! За кого е тази игра? Ако търсите заглавие с битки и насилие, Voyage е напълно освободен и от двете, така че може да се наложи да потърсите това другаде. Но ако сте обикновен геймър или любител на успокояващите звукови пейзажи, странните нови светове или може би просто силата на приятелството, бих казал, че Voyage е играта за вас. Тази игра е идеална преди лягане, за да заспите или дори да се разтоварите след дълъг ден.

Ако трябва да съм честен това не е тип игра, която ми допада напълно. Фен съм на по- динамичните и комптетив игри, но това не значи, че Voyage e лоша.

Играта вече е налична навсякъде където се сетите, така че ако ви харесва това, което чухте, препоръчвам да я пробвате, защото наистина си заслужава.

Получава оценка от 5 от PС Mania, но отново подчертавам, че тя не е за всеки.