Volvo – The Game

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Преди време Волво имаха един рекламен девиз: „Волво – животът е ценен“. И без него обаче всички знаят, че заедно със СААБ това е марката, която гарантира най-висока сигурност за пътниците в автомобила при инцидент на пътя. Волво също така изобретяват предпазния колан с триточково заключване, приложен за първи път през 1957 г. и наложен като стандарт при колите им от 1959 г. Всички тези системи за безопасност днес вече са стандарт за всички автомобили и са причина за спасяването на много човешки животи. Всички автомобили на Волво се продават

със система за включени фарове

през деня. Някои от системите за сигурност са прехвърлени и към продуктовите гами на новия собственик Форд.

Е, убедих ли ви да помислите добре, преди да се насочите към някой голф или BMW? Аз лично имам прекрасни впечатления от този автомобил. Карал съм Волво, което имаше двигател 2500 кубика, а харчеше нафта само 8/100 км в градски условия и всичко това на фона на много екстри и тотална сигурност на мен и хората до мен. Затова доста се ентусиазирах, когато излезе този рейсър.

Истинско удоволствие е, че можеш да поиграеш с новите модели на фирмата, които само съм гледал замечтано в Мола. Но е радостно и че можеш да поиграеш и със старите класики 850 и дори 240. Според мен една от причините българите да не са фенове на марката е

грозноватият и груб външен вид

който имаха моделите от 90-те години. Днес обаче никой няма основание да ги нарече грозни, тъй като новите S40, S60, S80 и XC60 са истински естетически шедьоври, които имат облика на съвременна кола и всичките качества на Волво.

Играта е доста динамична и разнообразна. Имате различни дребни добавки, като включване на светлини, чистачки, ръчен или автоматичен режим на предавките, включване и изключване на различни показатели, информационни табла, карта на състезанието и т.н.

Сред минусите на играта обаче са липсата на щети по колата, когато се блъснете в нещо или някого, както бавното и досадно лоудване преди мисиите. Така или иначе това е рекламна игра и не претендира да е конкурент на който и да е от известните рейсъри. Което не пречи да кажем, че разработчиците са се справили доста прилично и че феновете на скандинавската марка ще имат ново занимание през следващите дни.

Автор: Свилен Енев