Vampire Wars

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Най-точното описание за тази игра, което ми хрумва, е, че е като семките, чипса и захарните петлета. Не попадат точно в графата „храна”, но има моменти, когато неконтролируемо се тъпчем именно с тях за сметка на основното папане.

Vampire Wars е от онези безплатни благинки, за които все някой ще ви изпрати покана във Facebook (ако ли не – вие започнете разпространението на заразата). И тогава, ако ходите на работа, стоите си по цял ден вкъщи или имате друго извинение да имате свободно време пред компютъра, просто ще изпитвате потребност заедно с кафето сутрин да поцъкате пет минути. След час – пак така… Изобщо май сега разбирам защо се води, че човек трябва да си почива от работата на компютър на около 45 минути. Да има време да се посбие online, да пийне малко кръв за ободряване и да подари някоя и друга способност за причиняване на болка на някоя дружка от клана си.

Стартирате играта след кратък и почти ненужен tutorial. Създавате си вампир/ка по свой образ и подобие (имате избор между три типа). Накичвате избраника с някоя черна-черна блузка, а тежките черни-черни кубинки, коженото черно-черно панталонче, на един черен- черен фон и започвате.

Вашият клан

Много е яко, че можете да си създадете клан от своите приятели и да ги каните да играят с вас, което, както казах, е и напълно безплатно. В даден момент обаче приятелите се изчерпват, искате още помощ и разбира се викате група непознати във friend листата си да чупите кратуни заедно. Можете да си пращате коментари и стандартните неща. Кланът ви помага в битките, а можете да поискате и помощ в мисиите. Също така можете да изпращате подаръци на приятелите си и ако Вампирският Дядо Коледа прецени, че сте слушкали, ви подарява бленуваната Пирокинеза (мощен offensive skill). Трябва да се признае, че Дядо ви Коледа си е образ и още ме озадачава какво ли има на края на малкото синьо детско краче, което стърчи от чувала му.

Битки

Изходът зависи пряко от броя на хората в клана ви и от способностите и skill точките ви. Битките, които печелите или губите, пък ви носят точки Ranking, които отключват дадени нови способности, когато ги понатрупате. Ако някой играч ви напада мно-о-ого нагло и започне да ви изнервя, не е нужно да търсите реалния му адрес и да се разбирате по мъжки. Добавяте го в hitlist-a – обвявате сумата, която сте склонни да платите и някой друг играч ще го очисти вместо вас в online пространството.

Мисии

Изискват определен брой точки енергия, която, както и другите ви параметри, се refill-ва на определено време. Трябва да имате и някои способности (които в общия случай си закупувате, печелите в битка или от самите мисии). Всяка мисия ви носи някакви точки опит. А с натрупването на опит, качвате нивото си и съответно отключвате нови благинки и развивате героя си. Схемата ви е ясна. Всяка мисия има и процент, в който сте я овладели. Така че се стремите да станете мастър на всички мисии, което ви носи Skill Points и отново развивате героя си. Има четири нива на трудност на мисиите. Както и boss fight.

Въртелото на късмета

В тази игра кръвта играе ролята на пари. На близо час вие получавате вашата доза, като количеството й се определя от това, колко човека сте поробили да бачкат за вас. Всеки по- висш кръвопиец сред хората или с по-голямо влияние върху повече човеци ви носи по-голям приход на кръв. Скалата започва с простия бездомник, наречен накратко “Bum” и се издига до висини като хакер, банкер или едно от най-високите стъпала в класацията на кръвопийците – адвокатска кантора.

Кръв отмъквате и при спечелена битка. Тя обаче си е ценна, не само защото ви трябва за купуване на разни неща, а и защото част от способностите изискват кръв, която хабят на час, дори само защото ги притежавате.

И така, за да ускорите процеса на набавяне на кръв и каквото и да е друго, можете да отидете при малката гад Манди, която ще завърти за вас колелото на късмета. Ако реши, може да ви даде много готини екстри, които действат 4 часа. Ако не й се понравите обаче малката гад, може и да ви прокълне. Непостоянство твоето име е „Жена”.

Akem-Manah

Е, любимият ми демон. По-стар от самото време, подобният на козел злодей е осъзнал, че хората са идиоти и причиняват само вреди. Те не притежават мъдрост, освен когато ножът опре до кокала и единственият им избор е да се правят на мъдри. Затова той ви дава най-невероятните подаръци, само за да можете да тормозите хората. Ако сте постоянни и посещавате играта всеки ден, вие отключвате по една от ключалките на неговите ковчежета в криптата. Ако ли не, с всеки пропуснат ден игра едно от тях се заключва. Когато отворите последователността от ковчежета, той винаги има достойна награда за вас. Отскоро старият козел има и нова игра за тези, които обичат риска. Можете да поиграете с него на „Тука има- тука нема”. Отваряте едно от 3 ковчежета и наслуки взимате една награда. Има някои много редки и ценни такива. Дръжте си очите отворени. Тази игра може да се повтаря по веднъж дневно.

Старейшините

Ви дават Favor Points. С тях можете да имате неблагоразумието да скъсявате времето за refill на различните параметри, но можете и да си платите за нови хора в клана или за някоя от супер специалните способности, които можете да купите само от тях. За всеки трофей (получавани за различни ваши постижения), както и за всяко качено ниво, получавате по 1 точка. Ако сте много нетърпеливи и ви се харчат пари, можете и да си платите за тези точки- достъпни чрез paypal.

Както са казали мъдрите хора, търпението е добродетел

С това струва ми се нашата малка обиколка из царството на немъртвите приключи. Играта е простичка, безплатна, много зарибяваща и идеална за запълване на времето. Ако не ви допада точно идеята за вампири пък, спокойно можете да играете на еквивалентите и с пирати, мафиоти и какво ли не. Опциите, както може би сте видели, са много и като геймплей игрите са почти идентични, просто нещата са наречени по своеобразен начин. Приятно кръвопиене. 🙂

 

Автор: Лили Стоилова