UPS: Tuncmatik Lite 650

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 19 сеп. 2010

Живея на място, където токът спира постоянно. Едва ли е нужно да ви казвам колко досадно всъщност е това. Седиш си на компютъра и си играеш на любимата си игричка и тъкмо да цъфнеш някого в главичката и хоп – черен екран. Преди ме хващаше яд и надавах отчаян вой или си го изкарвах на клавиатурата. Напоследък просто гледам тъпо в монитора, опитвайки се да запазя самообладание.

В такива ситуации едно непрекъсваемо захранване (или UPS, както е по-популярно) е просто незаменима придобивка. Представете си, че играете на World of WarCraft или някоя друга масова онлайн игра. В рейд сте и млатите труден бос. Недай си боже и да сте танк или лечител. Токът ви изгасва и шансът всички останали хора от гилдията да го издухат заради непостоянното ви електроснабдяване нараства неимоверно.

С един най-обикновен на пръв поглед UPS обаче – като конкретният модел Lite 650 на турската компания Turncmatik, който ви предлагаме – ще разполагате с не повече от 10 мин време (в зависимост от мощта на машината ви), при пълен заряд, за да информирате приятелите си за възникналата ситуация. Ако пък, подобно на мен, живеете на място, където токът спира често, но за кратко – по 4-5 минути – то UPS-ът спокойно би могъл да ви задържи на линия до неговото идване.

Lite 650 не е твърде обемен – 100 x 287 x 142 мм, оцветен е в елегантен черен цвят и тежи само 4,25 кг. Можете да го заврете под бюрото си и въобще да забравите за съществуването му. Освен това се „инсталира” за секунди. Единственото нещо, което трябва да направите, е да вкарате щепсела на разклонителя, на който сте закичили монитора и кутията на PC-то си, в UPS-а, който пък, от своя страна, да включите към електрическата мрежа. Това е. Натискате копчето за power и точка по въпроса.

UPS-ът дори не е шумен. Когато се зарежда или просто изчаква тихо и кротко спирането на тока, въобще няма да го забележите. Чак когато от ЧЕЗ сдадат багажа, ще го „чуете”, но бъдете сигурни, че въобще няма да ви направи лошо впечатление. Напротив – ще му благодарите, че съществува.

С други думи – Turncmatik Lite 650 е една прекрасна и сравнително евтина инвестиция за хора като мен и теб, чието ежедневие е почернено от постоянното спиране на тока.

Автор: Петър Йорданов