Trine 2

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Trine бе една изключително чаровна игра. Начинът, по който смесваше неподправена фентъзи визия с платформър и екшън елементи, навяваше спомени за класики от далечното минало, но същевременно – предлагаше достатъчно нови елементи, които да я откроят от масата и да я превърнат в една от изненадите на 2009-та.

Сега – нейните автори – са се заели с усилената разработка на нейно продължение. И от това, което видяхме, то ще залага на добре изпитания подход, предлагайки

 „повече от всичко”

Отново ще поемем управлението на тримата ни любими персонажи – крадлата, магьосникът и рицарят. Този път обаче ще можем да си намерим още две приятелчета и да играем и с тримата наведнъж в онлайн кооп режим. Предполагам тази новост, сама по себе си, е напълно достатъчна, за да ви накара да очаквате Trine 2 с нетърпение. Разбира се – и тримата герои ще имат един куп допълнителни умения и способности. Например магът ще може да използва заклинания, за да “вдига” и противници във въздуха – все едно е джедай – а крадлата ще забавя времето около себе си.  Но общо взето добрата-стара формула от първата част ще остане на практика непокътната.

Издателите от Atlus твърдят, че този път предизвикателствата, свързани с физичния енджин на играта, ще бъдат много по-трудни. Или поне – не ужасно очевидни, така че да ги разрешаваме на мига. За щастие обаче ще бъдем насърчавани да експериментираме, тъй като възможните решения няма да бъдат едно и две. Пък и сега – покрай новия кооп режим – ще можем да

изследваме света заедно с още двама свои приятели

Все още има предостатъчно време до появата на играта. Според Frozenbyte тя ще бъде пусната за даунлоуд за PC и през PSN и Xbox Live през пролетта на 2011-та г. С други думи – авторите разполагат с всички необходими ресурси, за да превърнат Trine 2 в хит. Междувременно – на нас не ни остава нищо друго, освен да се любуваме на скрийншотовете и дебютния трейлър, показан на тазгодишното E3.

Автор: Владимир Тодоров