Torchlight Frontiers се превърна в Torchlight 3 и излиза през лятото

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Perfect World Entertainment и Echtra Games обявиха днес, че Torchlight Frontiers ще излезе в Steam това лято, под името… Torchlight 3. Нещо повече – затворените алфа тестове ще започнат от утре, 29-ти януари. Играта също така ще се завърне към pay-to-play модела, на който са базирани и първите две игри от Torchlight поредицата, а третата част ще бъде фокусирана върху по-линеен прогрес. Целта на всички тези мерки е да се върнат ARPG феновете обратно към поредицата.

Макс Шафър, CEO на Echtra Games и създател на Torchlight франчайза, заяви във връзка с анонса: “Когато започнахме работа по Torchlight Frontiers, ние бяхме фокусирани върху създаването на преживяване в един споделен свят. По време на процеса на разработка обаче се случва така, че разбираш какъв тип игра искаш точно да създадеш и тогава усетихме, че Torchligh Frontiers е истинския наследник на Torchlight и Torchlight II. Стъпвайки на това, както и на отзивите от нашите алфа тестъри, решихме, че е време да върнем играта към корените ѝ и да я оформим по начина, по който бяха оформени и класическите Torchlight заглавия, които станаха любими на ARPG феновете. Бихме искали да благодарим на нашите отдадени фенове за подкрепата и невероятните отзиви, които получихме по време на ранната разработка на играта”.

Когато Torchlight III излезе в Steam това лято, играчите ще могат да закупят пълната игра и да я играят, имайки достъп до цялото ѝ съдържание. Torchlight III ще включва както онлайн режими, така и офлайн такива. Както вече споменахме, играта се отказва от т.нар. „хоризонтална прогресия“ и се завръща към по-линейния свят, такъв какъвто го познаваме от Torchlight и Torchlight 2.