THQ Nordic започват работа по римейк на Gothic

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

THQ Nordic обявиха, че ще започнат работа върху пълноценен римейк на Gothic, след като студиото наскоро пусна прототип на играта. Въпреки, че беше по-скоро концептуален прототип, от THQ Nordic са искали да проверят как са настроени потребителите спрямо евентуален римейк на играта и резултатът бил повече от еднинодушен, с над 98,8% одоборение за такъв проект.

Над 180 000 души са играли на прототипа, който е бил пуснат на 16-ти февруари, а екипът е получил над 43 000 попълнени анкети, както и над 9 000 Steam ревюта. THQ Nordic също така показаха и всички данни, които са събрали. Прототипът, или този playable teaser, също така е дал сравнително добра представа на играчите, какви са целите на студиото по отношение на този проект. Той предлага около 2 часа игра, по време на които играчите приемат ролята на безименен герой, с когото могат да обикалят из Колонията и да изследват нейните кътчета.

Очакваме още новини в бъдеще, а тези от вас, които са пропуснали да се насладят на прототипа – могат да го направят, като последват този линк.