THQ Nordic започват работа по римейк на Gothic

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Нико Белик се завръща, след като Rockstar обявиха, че Grand Theft Auto 4 отново ще бъде достъпна в Steam. Това ще стане на 19-ти март тази година. Уви, играта ще претърпи една драстична промяна – тя ще се завърне в Steam без никакъв мултиплеър и онлайн класации. Това е така, тъй като Microsoft вече не поддържат Games for Windows Live – услугата, която GTA 4 използваше, за да могат тези неща да функционират на PC.

Уви, това далеч не изчерпва списъка с неща, които ще липсват в играта. Въпреки, че имат по-скоро козметичен ефект, от играта все пак ще липсват радиостанциите RamJam FM, Self-Actualization FM и Vice City FM. Добрата новина е, че те ще липсват само временно и се очаква по някое време след завръщането на играта да бъдат добавени отново.

Ако вече притежавате играта, ще трябва да свалите ъпдейт, който ще ви позволи да я играете и след 19-ти март. Той е задължителен, тъй като Grand Theft Auto 4 и нейното DLC “Episodes from Liberty City” ще бъдат заменени от Grand Theft Auto 4: Complete Edition, което предоставя двете неща в един общ пакет. Промяната не би трябвало да се отрази върху вашите сейфове, тъй като те ще бъдат прехвърлени към новата версия без проблем.