The Walking Dead: Episode 5 – No Time Left

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 21 ное. 2012

Силни емоции, страх, привързаност към героите, трогателни сцени. Рядко подобни неща се асоциират с днешните компютърни игри. The Walking Dead обаче е изключение. И петият и последен епизод от първия сезон на този сървайвъл хорър е може би най-красноречивият пример за това.

Ако досега играта не ви е накарала да пророните поне една сълза, то No Time Left ще се опита всячески да ви разчувства. Успя ли?

Да се описва наратива на No Time Left е все едно да ви разкажа последния епизод на някой от сезоните на „Игра на тронове“. Просто трябва да се изиграе. В случая можем да отбележим, че Лий ще трябва да прави много повече важни решения, отколкото досега. Пъзелите на практика отсъстват или са елементарни, екшънът и диалозите преобладават, а лъжите ще ви дебнат отвсякъде. Пригответе се и за най-голямата битка със зомбита досега. Въобще – всичко е изпипано майсторски и води към култовия финал на сезон 1.

Не всички въпроси, които може би сте си задавали, ще получат отговор. Но не е и необходимо. Telltale вече потвърдиха, че втори сезон ще има за всеобщо щастие.

Сега, когато всички епизоди са зад гърба ни, мога спокойно да заявя, че The Walking Dead е истински шедьовър. Това е игра, за която ще се говори дълго време, която без съмнение ще обере множество награди. Telltale за пореден път доказа, че приключенският жанр е жив и че не е наложително да разчита на трудни пъзели, за да ангажира вниманието на играчите. Ако създадеш невероятна история, пълна с герои, към които се привързваш, за които ти пука, когато умрат, и за които трепериш при всеки сблъсък с поредната опасност, всичко ще е наред. Трудна задача, безспорно. Но задача, с която Telltale са се справили блестящо. Да, дребните технически проблеми, съпътстващи всички епизоди, са налице и тук. Но дори и те не могат да попречат на цялостното изживяване. Играта заслужава пълно 6 и ако не сте се докосвали до нея, няма по-добър момент от този, за да изиграете всички епизоди накуп. Тези приблизително 10-13 часа ще бъдат един от най-запомнящите се в цялата ви геймърска кариера.

Автор: Петър Йорданов