The Sims: Vacation

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

В началото бе The Sims. После се появиха Livin’ Large, House Party, Hot Date, а вече е налице и новият експаншън Vacation (също срещан под заглавието On Holiday). Ако сте запознати с развитието на поредицата, сигурно сте забелязали, че The Sims не е игра, предлагаща някакви революционни промени. Отделните продължения по-скоро акцентират върху различни аспекти от живота на “sim-овете” и са предназначени за закоравелите фенове на виртуалните човекоподобни. Е, във Vacation е очевидно, че ще си говорим за курорти, свеж въздух и малко въздух под налягане. Логично следва да ви поясня, че играта, въпреки големия шум, който вдигат чуждестранните медии, не е нещо невиждано.

The Sims, разбира се, крие и своите добри страни. При това ги крие доста умело. Играта е пожънала голям успех и явно има защо. Истина е, че е доста занимателна и, ако имате време и склонност да управлявате живота на sim-овете, ще прекарате незабравими часове – а ако се съди по производителността на Maxis, и години пред монитора.

Но да пристъпим смело напред и да поговорим за

Новостите

The Sims: Vacation включва курортен комплекс, който доста наподобява местенцето, отделено за свалки в Hot Date. Точно както там, така и тук водите нормален живот в града, а когато ви се прииска и съберете нужните пари, можете да отидете на почивка. Има три основни типа курорти, които можете да посетите. Всеки от тях предлага специфични забавления. Тези, които са разположени в гориста местност, предлагат риболов и стрелба с лък, а ако останете за вечерта, имате възможност да наемете палатка. Ако пък решите да посетите разположените по крайбрежието горещи плажове, ще можете да поиграете волейбол, както и някои типични панаирни игри, или просто да се попечете на слънце. В зимните курорти можете да си строите снежни човеци, да се целите със снежни топки, да наемете метален детектор, да вземете под наем иглу и всякакви други типично Sim-овски идиотии.

Когато мислите за забавления обаче, не трябва да забравяте приятелите си. Докато сте на почивка, отношенията ви с тях бавно изстиват, ако те не ви придружават (но човек не може да покани всички…), или ако поне не им пращате картички. Важно е да се следят и парите, с които разполагате, защото всичко, до което се докоснете, е платено.

Забавлявайте героите си, докато са на почивка. Ще получите специална награда, ако дейността, в която ги забърквате, е групова. Имам предвид да включва и приятелите ви. За целта можете да използвате вече предложените платени услуги, както и ако си падате по организациите, да си устроите карнавал. Възможно е да си построите хотел, но все още не съм стигнала чак дотам.

За спомен от ваканцията ви се предлага да купите сувенири, с които да се хвалите в града или просто да им се радвате за собствено удоволствие. Има и екстри от типа на скрито пиратско съкровище, но то също не е попадало в моя инвентар, а просто го срещнах като информация.
Играта е със занимателен характер. Ако имате време в излишък или просто си падате по поредицата, тя със сигурност ще ви се услади.

Автор: Лили Стоилова