The Sims 2: Happy Holiday Stuff

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Хо-хо-хо! Дойдоха празниците (когато четете това, нищо чудно дори да са поотминали, ако е така, залагам на вашата непреодолима мъка и носталгия по тях)! Сега е идеалният момент да се впуснете в огромна разпродажба, да се отървете от всичко скъпо струващо у дома, може да продадете дори и по-евтините нещица – пак са си пари. Да се зариете до гуша в симолеони (cash) и смело да започнете да обмислите животоспасяващи проекти за коледната украса!

М-м-м да-а… Аз така направих! Гордо мога да заявя, че го причиних дори на цели три квартала. Всички жители продават всичко и лепят панделки и лампички по голите стени на уютно накичената си обител. Разчиствате и място за всички скулптори на дядо Коледа, джуджетата и моят личен фаворит – светещия макет на еленчето Рудолф с червен нос, в истински размер. Можете да си купите и най-различни свещи, елхички, гирлянди. Имате избор дори на няколко модела специални коледни пижами, които доста умело наподобяват някакви гномски костюмчета.

Всичко това е част от

новото попълнение към Sims поредицата

която чак изненадва със своята неизчерпаемост и продуктивност. Това е The Sims 2: Happy Holiday Stuff (което само по себе си звучи по-захаросано, отколкото е) с допълнителни глезотийки, специално за да повдигне коледния дух с още една идея. Както винаги, можете да използвате дадената ви божествена сила, за да творите добро или зло. Някакви огромни разлики няма, тъй като играта реално продължава да бъде базовият The Sims 2, просто разполагате с коледни джунджурии. Основната цел, която можете да гоните, опитвайки се да откриете новостите в това допълнение е, да прикъткате Дядо Коледа. За целта не е необходимо да чакате конкретна дата. Дядо Коледа кълве на вкусни курабийки и добре украсена елха. Идва само вечер и не обича някакви си човеци да му се мотаят в краката.

Както сами разбирате обаче, всеки сам си избира целта – моята си беше да разоря всички, трупайки украса. Иронията, властваща в гениално-ехидно-дребнавия ми план беше, че всеки от симовете в крайна сметка, колкото и пари да похарчи, може да си купи само определените от авторите неща, т.е. украсата на нито един не е чак толкова оригинална и уникална. Погледнато отстрани почти има нещо забавно в глупостта на всичко това.

Защо пък не

Но нека се спася оттук, преди да съм затънала в тотално неколедни излияния и ви уверя, че и аз си обичкам празниците. Все пак зима е и това е основното събитие, макар и губещо малки частици от блясъка си с течение на времето. И затова играта си струва, защото е една добра възможност сами да си изградите, каквато искате Коледа, и да върнете блясъка й, ако пожелаете. Бъдете добрички, слушкайте и си подарете това заглавие от името на Дядо Коледа, стига Sims 2 да е сред вашите фаворити. Ако пък не разполагате с достатъчно ресурси, за да видите тази колекция от предмети, винаги можете да се обърнете към неизчерпаемия запас от новотийки online. Феновете на поредицата бавно превземат света и скоро май няма да има нищо, което вече да не е достъпно online.

Автор: Лили Стоилова