The Sims 2: FreeTime

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 31 мар. 2008

Може би това е един от малкото пъти, когато поредицата Sims поема в насока, която ми допада. Може би пък с времето просто съм развила резистентност към нещата, които не харесвам в нея. Сега на геймпазара е последният експанжън към втората част (в смисъл завинаги, винаги, винаги, винаги – това е обещание от авторите), който се нарежда на завидното седмо място.

Но не бойте се! Ако симулацията на живот е вашата тайна страст и разцъквате нощем на притъмнен монитор (та да не ви мерне все пак някой авер от съседния блок), следващата доза Sims ви очаква при отприщването на новата стихия – Sims 3. Това ще се случи през март 2009 г.

Измисли си хоби

Основното нещо във Feetime е, че имате десет варианта да развивате хобито си. Можете да се занимавате с това в извънработното време на вашите подопечни човечета или дори да ги зарибите дотолкова, че да пропускат училище, за да блъскат на новия си джогинг тренажор. Изборът на преферентно хоби като цяло не зависи от вас – ако някой Сим вече харесва рисуването, не очаквайте от него да стане следващия Павароти. Във ваши ръце е обаче решението по какъв път ще поеме тази негова мания. Ако сте достатъчно добри и се грижите всички други негови нужди да са на задоволително добро ниво, като същевременно съчетаете това с неговото регулярно занимание и хоби, той може да добива точки. Постепенно може да започне да получава покани за специални събития, за тайни клубове, които свързани с избраната любима сфера, да участва в състезания и т.н. Можете да му помогнете и да спечели нови приятели (и да се опитвате да се отървете от тях, когато собственият ви дом стане пренаселен). Ако сте особено добри, можете да печелите и постепенно дори да превърнете хобито си в професия – заветната цел на мнозина.

Заниманията

с които можете да запълвате свободното си време, бяха частично достъпни и преди. Новото е, че сега печелите точки, за да удовлетворявате хоби-потребностите на симовете и разбира се и по-богат избор:

– Изкуство – рисуване, грънчарство, шиене.
– Готварство, което ви дава достъп достъп до нови храни.
– Филми и литература – имате по-богат избор на произведения и ако решите да ставате автор на такива, можете дори да изберете корица, заглавие и тема.
– Фитнес – очевидно е за какво става въпрос
– Гейминг – можете да закупувате игри, като достъпните заглавия са реални игри на EA Games.
– Музика – от свиренето на цигулка до практикуването на балет и отвъд. Ако изберете тази графа, можете дори да създадете собствена радиостанция.
– Природа – можете да ходите по интересни маршрути или пък да задълбаете в развъждането на насекоми и птици.
– Спорт – изберете футбол или баскетбол!
– И на последно място – ако желаете, направете собствен сервиз, печелейки пари от поправка на автомобили.

Петте нови опции за развитие на кариерата са: океанограф, танцьор, архитект, entertainer или агент на разузнавателните служби.

Изберете си това, което ви влече, и ако сте харесвали Sims и преди, най-вероятно ще оцените новото попълнение по достойнство. Ако не, винаги ще има следващ път (експанжън), когато поредицата може би ще се окаже точно по ваш вкус!

Автор: Лили Стоилова