The Sims 2: Family Fun Stuff

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Няма и два месеца след последния експанжън Open or Business и ето, че ЕА излязоха с ново продължение за едно най-добре продаваните заглавия в гейм индустрията. По нашите земи се ширят други моди сред геймърите, но поредицата се радва на особена почит по света. Явно това кара издатели и разработчици дружно да обединят усилия по максимално извличане на печалба от симулатора за човешко поведение.

И ето ни участници във Family Fun Stuff. Ако сте любопитни да задоволите любопитството си с какво точно ще се забавлява вашето семейство от виртуални кукли, бързам да уточня. Това няма да е някоя нова дейност, нито пък генерална промяна в установения геймплей от последния експанжън. Целият този шум от страна на ЕА, че предлага истинско допълнение е само прах в очите на пристрастените фенове. Всъщност истината е друга – изданието предалага точно

60 нови предмета

обединени с три тематични групи – морска, подводна и фантастична. Ни повече, ни по-малко.

Но Lyndsay Pearson – разработчик на поредицата е на друго мнение. В свое интервю той със сантиментални нотки разяснява как изключителната необичайност на новите теми е пречело да се добави котва или рибарска мрежа в сериозния геймплей на University, какво остава за дискотека от Nightlife издържана в стил за принцове и принцеси. Ето защо ЕА взела решението да обърне специално внимание на идеите на разработчиците и по-нестандартните да ги обедини в отделен експанжън. Този похват на пренасищане издателите приложиха миналогодишната Коледа с Holiday Party Pack, в което новите теми бяха подчинени на настроенията по това време на годината.

Сега явно бързат да хванат лятната вълна с подчертано морските предмети и декорации – килимче-рибка за детската стая, Chair de la Mer с облегалка наподобяваща пипала на октопод или пък First Mate’s Desk – бюро за писане с декоративна средиземноморска раковина и чекмеджета като вълни.
Де факто,

морска и подводна тема се припокриват

но ако държите детето ви да спи в подобна  атмосфера са налице всички предпоставки. Фантастичните елементи се прокрадват с кутии за играчки с изрисувани  коронки по тях,  килимчета с феи и настолни лампи наподобяващи кристални топки. Цялото фемили ще може да преживее летните горещини по новата хавайска мода, а ако пък поиска да развесели пощальона може да се премени в крокодилска маскировка. И камъчета за градината вече са на разположение и общо взето това покрива по-интересните предмети.

Ако питате мен – пълни измишльотини, които бе редно вече да присъстват в играта. Похвално е че има развитие в посока на стилизиране предметите за вътрешно оформление, но дали си заслужаваше да излиза цял експанжън, който дори бе така направен че се наложи пач, коригиращ бъговете. А знаем – където има бъгове, някой не си е свършил работата. Спирам с подчертано скептичните си коментари по отношение на The Sims 2 Family Fun Stuff и оставям на вас да прецените до колко мислите ми отговарят на действителността. Ако за първи път пристъпвате в необятните земи на поредицата – знайте, че възможностите й за симулативна реалност са наистина достойни за уважение. Но ако като мен очаквате да речем трета част с възможност за онлайн игра със съседите и чат в реално време – ще се отегчите. Ама много.

Автор: Десислава Чаворска