The Sims 2: Apartment Life

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 30 сеп. 2008

Всички знаем, че хоризонтално обърнатата 8-ца е символ за безкрайност. Затова и осмият експанжън идва някак съвсем логично в поредица като Sims. Дори ми се струва, че създателите трябваше да скатават по една малка предупредителна 8-чка до всяка и от предните 2 части и експанжъните…

Съквартиранти и магически котли! Мяу

Ако някога сте се чудели защо съседите ви гледат котка (опази Боже да са повече от една!) то причината вече е ясна. Животът в апартамент налага използването на магии. Иначе, мисля, е невъзможен. А всички знаем, че, ако ще правиш магически пакости, е най-добре да имаш и запас от палави мяучещи животинки. В The Sims вече съвсем уместно са включени бяла магия и далеч по-съблазнителната черна. Можете да бъркате отвари и да се премените с островърха шапка. Можете да се движите с летяща метла, което честно казано май е сред по-забавните новости. За да развивате правилно вашите симове в избраната от вас насока (тоест в магьосничество), можете също така и да отскачате до приказен свят, където има замъци и по-висши заклинатели, готови да ви помагат или да ви набиват канчето. Крайно време беше, нали ? 🙂

Под един покрив

Другата новост, на която всъщност е и кръстена осмицата, е опцията да живеете в апартамент. Това поражда куп нови проблеми. Когато сте под наем, си имате хазяин. Той може доста нетактично да наднича, да ви наглежда и да припомня за парите, които му дължите.

Трябва да внасяте наема всеки понеделник. Ако сумата е голяма, можете да си помогнете, като допуснете присъствието на съквартирант. Това е NPC, което по никакъв начин не зависи от вашите намерения. Новият ви другар може да има непреодолима склонност да трупа боклук на купчини из цялата къща, да е шумен или да ви дразни по хиляда други дребни начина. Ако имате късмет пък, може и да се радвате на компанията му. В противен случай, когато стане непоносимо, можете да прибегнете и до друга нова опция – kick out roommate >:-D.

Ако обаче решите да нямате съквартирант, но искате да изпитате новостите, има и друг вариант. Ако се нанесете в апартамент, то вие по съвсем естествен път имате съседи в другите апартаменти. Това помага да се създадат много нови взаимоотношения с тях, с децата им и с всички, които са още живи от родата.

И още…

Сред по-незначителните нови попълнения в дизайна са витото стълбище, други неща по интериора и опцията да закачите картина, абсолютно където вие си решите. Можете да развивате и нови умения като breakdance и т.н.

Забавно е, че вече си имате и reputation meter, което май е полезно, ако си в апартамент. Все пак е добре да се усетиш, че нещата отиват на зле, преди съседите да са организирали заговор и да са те отровили, защото котките ти например са станали твърде много, твърде черни, пускат косми и носят лош късмет.

Естествено е, че експанжън с номер осем няма как да подмами нови фенове. Няма да ви изненадам, но играта е само за големите почитатели на поредицата, които (все още) могат да я оценят. За всички други, знае ли човек, може би нещата ще се променят през февруари 2009, когато се очаква да се появи Sims 3.

Автор: Лили Стоилова