The Partners

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Искало ли ви се е, играейки The Sims, да можете да проследите рaзвитието на човечетата си и в службата им? Не? Жалко… Защото точно това е, което предлага The Partners.

Сигурна съм, че всеки от вас тайничко си мечтае да управлява адвокатска кантора. Явно и момчетата от Monte Cristo са прозрели тази малко известна истина и гениално са решили да я уползотворят, вдъхвайки и малко комерсиализъм.

Обикновено, когато една игра има лоши страни, но предлага и прилична доза забавление, съм склонна да си затворя очите пред недостатъците и, защото не искам да обиждам феновете, а и не виждам смисъл в изтъкването на бъгове, които почти винаги присъстват. В случая обаче не мога да си кривя душата и да ви лъжа- играта не ми допадна. Но нека говорим с факти, за да не наречете злословията ми и празнословия…

Истината боли

Играта не блести с графика и звук. От техническа гледна точка определено не би могла да ви впечатли. Това обаче е най- малкият проблем. Тя се гради на вече изцедената до последна капка оригиналност идея на The Sims, като обаче вместо подобрения ви зашлевява с по- лошо техническо изпълнение и по- беден сюжет.

Можете да играете три кампании, включващи 21 мисии. Но това не е най- страшното! Вашата роля общо взето се препокрива с работата на сценариста на някоя сапунка (без да обиждам някого, най- близо е до “Али МакБийл”). Трябва да се справяте с нуждите и желанията на вашите адвокати, всеки от които е с различен характер и склонности. Колкото в по- добро настроение е даден човек, толкова по- голям шанс за успех в някое дело има.

За максимално забавление авторите препоръчват да се вживеете и пресъздадете собственото работно място и вашите колеги (беше ми малко трудно да видя екипа на PC Mania като адвокати, но може би това действително беше най- забавното, което ми предложи тази игра).
Мъдрите глави сътворили това чудо ви окуражават да направите с колегите си това, което винаги сте мислили, че им подхожда или всъщност са искали да направят. Можете да контролирате не само издигането в службата, но и да се месите в личния живот на малките работохолици, които киснат в офиса ви.

А говорейки за офиса ви, както и в The Sims, можете да променяте вида и обзавеждането на жилищата си. И тук можете да се позанимавате с мебелировката и да съборите някоя и друга ненужна стена.

Нещото, което споменах, но не разгледах подробно до момента и в което съм се вкопчила като удавник в сламка, е че играта все пак разглежда точно този аспект от The Sims, който сякаш все не достигаше на феновете. Предполагам, че това трябва да наклони везните в разумни граници в полза на поредната издънка по темата.

Дано това ви хареса. Всъщност дано и цялата игра ви допадне, както не успя да допадне на мен. И дано, ако това стане, не ме обвините, че съм оплюла играта безпричинно. Защото, вервайте ми, това е една нищожна част от причините, които тровеха съзнанието ми, докато писах тази статия. А другите? Нека ги оставим да прашасват заедно с опаковката на тази игра, която е в състояние да откаже всеки потенциален адвокат от мечтаната професия.

Автор: Лили Стоилова