The Lord of the Rings: Return to Moria ще излезе през пролетта 2023

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Независимият разработчик Free Range Games и издателят North Beach Games разкриха, че The Lord of the Rings: Return to Moria, сървайвъл видеоигра развиваща се в Четвъртата епоха на Средната земя, емблематичен фентъзи свят, създаден от J.R.R. Толкин. Ще излезе през пролетта на 2023 година ексклузивно чрез  Epic Games Store .

Играта проследява джуджетата от Средната земя, докато те се впускат в оригинално приключение, за да си върнат и възстановят родината на джуджетата Мория. Историята на The Lord of the Rings: Return to Moria отвежда играчите отвъд книгите и в Четвъртата епоха на Средната земя, фантастичния свят, създаден от J.R.R. Толкин. Повикани в Мъгливите планини от лорд Гимли Локносец, играчите поемат контрола над компания от джуджета, натоварени да си върнат изгубената плячка от родината на джуджетата Мория – известна като Khazad-dûm или Dwarrowdelf – в дълбините под самите им крака. Техният стремеж ще изисква сила на духа, ровейки се дълбоко в мините на Мория, за да възстановят съкровищата си. Играчите ще обединят усилията си, за да оцелеят, изработват, изграждат и изследват емблематичните, разпръснати мини. Смелите изследователи ще трябва да бъдат бдителни, докато ги очакват мистериозни опасности.

Играта предлага безкрайни преживявания, като включва процедурно генерирано царство на джуджета на Мория, така че няма две еднакви приключения и всяка експедиция може да се премине самостоятелно или онлайн със спътници. Играчите могат да копаят, за да изработят по-голямо оборудване и ресурси, но внимавайте, добивът създава шум, а шумът, създаден в тихата дълбочина, заплашва да събуди опасностите по-долу: където има тракане, има и битка. Разкопайте мистериите на три легендарни планини, извличайте благородни метали, стържете, за да оцелеете, и се бийте с неописуеми сили, за да научите тайната на Сянката, която се крие вътре.