THE KNIGHT WITCH – Нова игра в стил „Metroidvania“ пристига за PC и конзоли

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Team17 обявяват партньорството си с разработчика Super Awesome Hyper Dimensional Mega Team (или накратко,  ‘Super Mega Team’) в предстояща игра в Metroidvania жанра, The Knight Witch. Комбинираща динамичен геймплей и типичното за този жанр изследване на картата, заедно с deckbuilding система за използване на умения, играта ни отвежда към подземния град на Dungeonidas. Спокойният метрополис е окупиран от мистериозна заплаха от безпощадна армия военни голем-и. Съдбата е в ръцете на нашия протагонист Rayne, заемаща ролята на The Knight Witch, която използва своите умения за да отвърне на атаката и да спаси своите близки.

Играта ще бъде налична на Nintendo Switch, PlayStation 5, Playstation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, и разбира се PC, в рамките на 2022 година. 

С повече от 30 уникални spell карти, които можем да изберем за да съставим своето тесте, както и Knight умения, които можем да надградим и подобрим, играчите имат възможност да изградят build на Rayne, който да е най-подходящ за стила им на игра. Както другите Knight Witches, Rayne се справя с трудностите благодарение на продължителната подкрепа от жителите на Dungeonidas. Играчите имат опцията да се възползват от тяхната лоялност, като изберат дали да излъжат за собствената си облага, или да споделят болезнената и откровена истина с жителите. 

Ключовите моменти, които отличават играта:

  • Shoot ‘Em Up Spellcasting Sorcery: Изправете се срещу злите противници и изберете дали да използвате магията или арсенал от оръжия на Rayne. 
  • Тяло и дух и двойствеността на Вещиците-Рицари: Персонализирайте стилa на игра на Rayne, надграждайки Knight умения за по-динамично shoot ‘em up изживяване, или подсилете нейните Witch магии с помощта на тесте от карти, използващи различни умения. Играта предлага над 30 уникални spell карти, с които да помогнете на своя герой в битка. 
  • Изградете доверие и дълготрайни връзки: Knight Witches стават по-силни с благодарността и доверието, които могат да спечелят по много различни начини. Не всеки от тях обаче е честен и откровен – Ваш е изборът дали да изберете популярността пред това да сервирате истината. 
  • Прогресивен модел на достъпност: The Knight Witch е разработена като Metroidvania игра без ограничения. Играта включва опцията за включване/изключване на система за автоматичен прицел; „чийтове“, които могат да променят цялостното изживяване и фокус върху основната история. Играчите никога няма да срещнат спънка в играта и могат да нагласят всичко, спрямо собствените си предпочитания.
  • Super Mega Team: The Knight Witch е игра, която е дело на екип от разработчици-ветерани, отговорни за заглавия като RiME, Moonlighter и Plants VS Zombies. 

Играта The Knight Witch към момента може да бъде добавена към Wishlist в Steam. Предстои да разберем и точната дата, към която вече ще можем да се сдобием с нея.