The Gallery Delights на филмовия фестивал Динард 2022 г

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Новият FMV и интерактивен филмов хибрид на Aviary Studios The Gallery which, лансиран през септември за PC чрез Steam, PC и Mac, PlayStation 4 & 5, Nintendo Switch, Xbox, iOS (Apple Store) и Android (Google Play Store) получи изключително положителна реакция в Dinard Film Фестивал 2022.

Написана и режисирана от Пол Рашид, един от най-успешните специалисти в бранша, играта е вълнуваща комбинация от видео игра, социална драма, трилър и интерактивен рекламен филм.

Художествен куратор е заложник на портретист, който заплашва да взриви бомба, ако исканията му не бъдат изпълнени. „Галерия“ съдържа два интерактивни разказа – действието се развива през 1981 г. (с главен герой жена) и 2021 г. (с главен герой мъж). И двете епохи са значими периоди на социално-политически вълнения във Великобритания и има прилики и разлики в двете истории. Зрителят трябва да вземе решения и да избяга от своя похитител. Скоро обаче става ясно, че не само животът на главния герой зависи от тези решения, но и животът на другите.