The Forest Cathedral излиза на 7 ноември за PS5

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Eкологичният трилър на Браян Уилсън, вдъхновен от книгата Silent Spring, The Forest Cathedral, има актуализирана дата на пускане на PlayStation 5 на 7 ноември 2023 г. Следващата седмица каним притежателите на PlayStation 5 да изследват мистериозния Science Island, вдъхновен от величието на горската катедрала, открита в щатския парк Кук Форест, докато търсят причините зад нарастването на умиращата дива природа.

Вдъхновен от събитията около разследването на реалния учен Рейчъл Карсън за вредния пестицид, известен като ДДТ, The Forest Cathedral е драматично преосмисляне на екологичната научна книга на Карсън „Тиха пролет“. Играчите ще поемат ролята на Рейчъл, която е започнала работа като теренен биолог на мистериозен остров. Докато изпълнява седмичните си задачи, тя бързо осъзнава, че нещата не са такива, каквито изглеждат. Играчите бавно ще разкриват ужасяващите ефекти на пестицида, използвайки усъвършенствана екологична технология, за да попълват пъзели, които сплитат 3D изследване с 2D платформинг. Какви тайни ще открие Рейчъл на този остров? Мнозина ще се опитат да я накарат да млъкне, но истината винаги намира начин.

Основните характеристики

  • Hey, Little Man: Превключете контрола между Рейчъл Карсън в 3D света и Малкия човек в 2D света на нейните усъвършенствани инструменти за сканиране на околната среда, за да решавате пъзели и платформинг предизвикателства.
  • Nature in Peril: Изследвайте прецизно изработен залесен остров, гъст с дървета, животни, риби и насекоми, всички засегнати от опасните ефекти на DDT.
  • The Sound of the Silence: Играта включва напълно озвучен разказ, за да въведе играчите в мъчителната история на опита за заглушаване на Рейчъл Карсън, подкрепен от омагьосващ оригинален саундтрак.

The Forest Cathedral се предлага на и PC чрез Steam, EPIC Games Store, Humble Bundle и Xbox Series X|S за $14,99 USD и идва за PlayStation 5 на 7 ноември 2023 г. на същата цена.