The Elder Scrolls II: Daggerfall

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 30 авг. 2009

За да отпразнуват 15 годишнина от създаването на поредицата The Elder Scrolls, авторите от Bethesda Softworks пуснаха напълно безплатно втората й част.

Daggerfallе е наследник на The Elder Scrolls(ТЕS): Arena, но разликите между тях са огромни – втората част има два пъти повече екстри и куестове, по-дълбока и по-обширна ролева система. А светът, който е вкаран в играта, е два пъти по-голям от площта на Великобритания! Дори и чисто визуално има подобрения – за първата е ползван енджин с двумерни спрайтове и триизмерно обкръжение (подобно на DooM), а за втората част специално се прави един от първите в света на компютърните игри изцяло тримерен енджин, наречен от тях XnGine. С него по-късно са направени други гейм класики от края на миналия век – The Terminator: Future Shock, SkyNET, X-Car, Battlespire, Redguard, както и следващите части на поредицата за TES Legends: Battlespire и TES Adventures: Redguard.

Единственият проблем, с който може да се сблъскате, е с подкарването на играта на най-новите версии на Windows. Но той се решава с ползването на перфектния и супер лек емулатор, наречен DOS BOХ.

Автор: Пеню Дачев