The Brotherhood пуснаха трейлър за Beautiful Desolation

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Nioh 2 излиза този март и се очертава като едно наистина брутално екшън RPG заглавие, което да развие и надгради качествата на първата част, които я направиха уникална и популярна игра. Въпреки успеха на тази поредица, от Team Ninja са наясно, че феновете са гладни и за нещо ново, свързано с друг техен популярен франчайз: Ninja Gaiden.

Мечът на Ruy Hayabusa ръждясва от 2014 г. насам, след разочароващата Yaiba: Ninja Gaiden Z. Времето обаче лекува раните и феновете все по-често си спомнят за предишните кървави и динамични заглавия от поредицата, а Team Ninja определено забелязват този интерес. В свое интервю гейм директорът на Team Ninja – Фумихико Ясуда – споделя, че студиото е вдъхновено от новите нинджа-тематични игри и може да пожелае да възроди Ninja Gaiden в бъдеще. “Ключовите хора в екипа, които работиха по Ninja Gaiden искат да направим нова игра. Наясно сме, че доста фенове желаят нова част на Ninja Gaiden, много повече от колкото Nioh 2. В действителност има интерес към нинджа заглавията и виждаме доста вдъхновение в тези нови игри, така че се надявам да ви зарадваме с добра новина някой ден.” – споделя той.

Това, разбира се, не може да бъде считано за потвърждение, че студиото ще работи по нова Ninja Gaiden игра, но определено и двете страни (феновете и разработчиците) имат желание за нова игра в поредицата. Уви, докато и ако тя стане факт, нямаме друг избор освен да се наслаждаваме на Sekiro: Shadows die Twice или предстоящата Nioh, която се очаква за PlayStation 4 на 13-ти март.