The Apprentice

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 31 мар. 2006

OMG, OMG, OMG… Или кратката поучителна история озаглавена „Отново Минахме Геймърите”, специално повторена три пъти – по един за всяка грешка в списъка с играни от мен игри на тази фирма. Някак притеснителен е фактът, че отваряйки сайта на the Apprentice установих, че съм играла и ER, и Law and Order, които сами по себе си би трябвало да говорят достатъчно за това, което може да се очаква и от тази игра. И да – говорят, но „като ми пееш, Донке ле, кой ли ми те слуша?”.
The Apprentice се базира на популярно

reality шоу на NBC с Доналд Тръмп

Два отбора се изправят един срещу друг и изпълняват поставените им задачи. Когато даден отбор се провали, един от съотборниците е длъжен да напусне състезанието. Така във финалния двубой остават само най-добрите. Когато едната страна трябва да загуби участник, се провежда състезание между двама избрани от вас играчи, които практически играят scrabble. Ако даден отбор печели по-често от другия, играчите му не надвишават по брой губещия отбор. Винаги, когато има опасност да се загуби числовото равенство, един играч преминава в противниковия отбор.

Като цяло играта е изключително непретенциозна и по-скоро ориентирана към тези от вас, които в даден момент просто наистина нямат какво да правят и наистина могат да открият някакво удоволствие в безцелно, но отпускащо цъкане на неангажиращи елементарни дори някак детски задачки. Можете например да продавате сладолед на хората или пък да им правите сандвичи и да подбирате газирани напитки. За целта виждате в мисловното балонче на купувача какво иска да си хапне и избирате продуктите, които са наредени пред вас. Налага се също да сглобявате играчки или лампи (съответно се счита, че ги произвеждате). Има и задачи, в които правите сложни операции със закупуване и продаване на различни стоки с цел да спечелите пари като наблюдавате пазарите на различни места. Превозването от една дестинация до друга става с метрото и това ви отнема време. Като цяло за всяка задача важен фактор е времето, което най-добре ми действа при задачите, за които е сведено до три минути.
Пъзелите, които изискват по няколко часа, са доста скучни и най-доброто решение е да се премине към края им преждевременно. Забавното е, че дори и така имате шанс да сте победител, ако сте се справили по-добре от противниковия отбор.

Когато отбележите победа във финалната среща, авторите ви обещават, че ще получите шанс да кандидатствате за интервю за истинското шоу. Ако ви влече…

В графично отношение играта е по-скоро смешна, плоска и наистина

прекалено неангажираща

Музиката обаче е готина, за съжаление прекалено драматична и тежка за подобна игра.

Повярвайте ми доста дълга, ожесточена и изтощителна битка проведох със себе си, за да не дам оценка 6 на играта само, за да накарам някой от вас да си я пусне и да се смея ехидно до тотална еуфория. Все пак реших, че дори първи април няма да оправдае подобни действия и се въздържах. Като проява на добра воля и вие можете да си я купите, за да сте съпричастни към изгубеното от мен време. 😛 

Автор: Лили Стоилова