Switch версиите на Lara Croft and the Guardian of Light и The Temple of Osiris ще пристигнат през 2023 г.

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Тази година Lara Croft and the Guardian of Light и Lara Croft and the Temple of Osiris трябваше да посетят Nintendo Switch. Но това няма да се случи – студиото Feral Interactive обяви, че версиите за хибридната конзола са отложени за 2023 г.

Спомнете си, че „Пазител на светлината“ и „Храмът на Озирис“ са изометрични спин-офи, в които Лара Крофт върши обичайните си неща: търси древни артефакти, решава пъзели и се бори със зли духове. Има местна и онлайн кооперация: в „Гвардията“ – за двама, а в „Храма“ – за четирима.

По това време обществеността и пресата приветстваха The Guardian of Light – въпреки промяната в ъгъла на камерата, играта успешно възпроизведе формулата на Tomb Raider и съвместният режим се оказа достатъчно интересен. Храмът на Озирис, от друга страна, получи смесени отзиви – развалиха я грешките и неудобното управление.

Междувременно студиото Crystal Dynamics подготвя нова част от основната поредица Tomb Raider. Разработва се на Unreal Engine 5. Авторите обещават най-голямото приключение в историята на франчайза. Издателят е Amazon Games.