Super Jagger Bomb – Ревю за PS5

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Разработена и публикувана от CheapeeSoft Games и EastAsiaSoft Limited, представена пред PlayStation потребителите на 06.10.2022г., “Super Jagger Bomb” е още едно заглавие от компанията, която не веднъж сме коментирали на сайта на PC Mania. Издателство което ни държи предимно в позитивната гледна точка на заглавията от Indie Game жарна с доста разноцветни заглавия.

Заглавия които са ни харесали, такива които са ни карали да седнем и да помислим и такива които (явно) просто са ни подтикнали към това да си догледаме сериала, който все отлагаме (онзи който става.. ама не ни е приоритет).

Напомняща аркадна игра с музика и графика, тази обаче не се усеща като такава и е с доста елементарна и  повтаряща се структура на нивата и малко след като я започнете, вече знаете предимно какво ви очаква в следващата “мисия”.

Геймплей:

Не съм вярвал че управлението в една игра може да е едновременно елементарно и сложно, но както се казва- човек се учи докато е жив. Та и аз така научих нещо ново- не винаги елементарното и интуитивното вървят ръка за ръка.

Докато контролите са елементарни, движенията на малкото човече което управлявате са доста резки и противоречащи с всички закони на физиката. Задържате бутон и той ви изстрелва в посоката, в която като цяло искате да отидете, но отпуснете ли се малко повече от необходимото, целувате страните на екрана. Целта на всяко ниво е да съберете Х на брой бомби, за да продължите в следващото, където пак тези фитилчета ви очакват отново.. и отново.. и отново..

Впечатления:

Това не е първото заглавие на компанията което опитвам и честно казано очаквах нещо подобно на Spacewing War- игра която да ми припомни онези моменти, прекарани в задимени зали като малък, удряйки по две кръгли копчета на огромна (за мен тогава) машина, въртящ стика, надъхван от  грандиозни за времето си мелодии. Не мога обаче да не отбележа колко разочарован бях когато след поредното ниво не бях срещнат с повишаващи се предизвикателства, макар и в една семпла обстановка- все пак човек не очаква нещо Ground Breaking от подобно заглавие, но това наистина по никакъв начин не предостави нито един елемент от онова, което такива заглавия слагат на масата.

В никакъв случай не казвам, че компанията няма какво да предложи, но това заглавие определено е нещо, което не сподели част от потенциала на EastAsiSoft.