Storm Annihilator Max Gaming Edition

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Представете си, че сте човек с пари. С много пари. Или поне достатъчно, за да заделите една солидна сума за вашето любимо развлечение, без това да означава край на плановете за ваканция на вашето семейство или инфаркт за баба, която току що е установила, че спестената от миналата година пенсия е изчезнала. Ако хобито ви е да играете РС игри (а шансът за това е доста голям, щом сте на страниците на нашия сайт), може да се заинтересовате от следващото предложение. Ако не, за гледане пари не взимат.

Става въпрос за поредния суперкомпютър, пуснат на пазара от Storm Japan. За разлика от други машини, които се кичат с титлата „суперкомпютър”, този няма претенции да управлява всъдеход на Марс или да бие Вeско Топалов на шах. Мисията на тази машина е да даде на геймърите онова, за което винаги са мечтали – да натиснат еднократно копчето и да се потопят в играта, без да мислят за това как да изстискат някои и друг кадър в секунда посредством намаляването на различни опции и резолюции.

Пълното име на това РС e Storm Annihilator Max Gaming Edition, което подхожда повече на нов робот от поредицата Transformers, но зад него наистина се крие една могъща машина. Той е екипиран с процесор 3.33 GHz Intel Core i7-980X Extreme Edition с чипсет Intel X58 Express. За да подкарате и най-новите игри на максимални настройки се грижи видео картата, която идва от nVidia. Моделът е GeForce GTX 470 – едно технологично чудовище с 40nm процесор, 448 ядра, скорост от 607 MHz и 1 GB GDDR5 памет. Тази карта гълта адски много ток – 215 W, докато нейният конкурент ATI HD 5850 има разход от едва 151W – което няма да ви допадне, ако най-сетне сте решили да съкратите сметките за ток, но пък ако си купувате компютър като този, това едва ли ще е проблем.

Storm Annihilator разполага с 6 GB RAM памет и два хард диска. Единият е от типа solid state и на него е разположена само операционната система (64-битов Windows 7 Home Premium), докато другият е 1 TB и може да го използвате, за да съхранявате любимите си игри и филми. А че ще се нуждаете от толкова място е ясно, защото към конфигурацията върви и Blu-ray плейър. Накрая идва и карточетецът, чийто капацитет 16-in-1 не бива да ви изненадва, предвид цялостната система.

Ами, това е! Една суперконфигурация, която задълго ще ви задържи пред екрана, който не е включен в нея, но безспорно трябва да бъде достатъчно подобаващ. А ако се питате защо наистина беше този финансово ориентиран увод, ще ви кажа – за да стигнем до цената, която е точно 3185 долара. Доста е, но го очаквахте, нали? Добрата новина е, че засега Storm Annihilator Max Gaming Edition е достъпен само в Япония, така че все още имате време да подготвите роднините за това какъв подарък искате за следващия си рожден ден.

Автор: Филип Станиславов