Still Life 2

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 29 фев. 2008

Следва продължение…

Така завърши една от най-завладяващите игри в куест жанра напоследък. И беше дразнещо. Нещо като да те сърби ръката с дни и да не можеш да я почешеш. Още по-дразнещо ми стана, когато се оказа, че продължение може и да не последва – все едно че ръката ви е ампутирана и мозъкът ви просто ви играе номера…

След като ни зарибиха до крайност, Microids (известни със заглавия като Syberia и Syberia 2) потънаха в миша дупка и всичко приключи доста нерадостно. Цялата история с неразкритата самоличност на убиеца в първата част на Still Life просто остана да зее като огромна яма в съзнанието ми и едва наскоро се появи перспектива това да бъде поправено.

Прословутото продължение се очаква да излезе през ноември 2008 г. То звучи не по-малко интригуващо от първата част. Надявам се, че тези игри да са само началото на една дълга поредица.

Този път отново ще можете да поемете управлението над нашата чаровна и духовита агентка от ФБР – Виктория МакФерсън. Освен дългоочаквания финал на единицата, играта ще предлага изцяло ново story. Виктория е извикана в Мейн, където е открито тялото на Одри Дънигън. Всички следи водят към известния сериен убиец

Мъчителят от Източното крайбрежие

който винаги измива до маниакалност тялото на жертвата и не оставя никакви следи след себе си. Виртуозността на убиеца спъва разследването и обстановката се нагорещява. Медиите, от своя страна, търсят отговори и сензации, врат си носа, където не им е работа. Палома Хернандез – също. Става дума за млада пробивна журналистка, която твърди, че има информация. Информацията, която ще помогне на Виктория… Дали наистина това ще се случи? В телефонната слушалка се чува кратък отказ и Виктория остава втренчена през прозореца на хотелската стая. Ще разчита изцяло на себе си в това разследване, не и на пресата.

Кратко след това Палома изчезва. Отвлечена е от Мъчителя и единственото, което й остава, е да се опита да оцелее.

Верни на първата част в поредицата (където поемахте и ролята на дядото на Виктория в паралелно разследване в миналото), авторите отново ни предлагат възможността за един богат и разнообразен геймплей, като в случая ще можете да изберете една от двете героини и това ще ви предложи

два напълно различни стила на геймплей

Като Виктория ще имате в свои ръце целия арсенал на разследването и очаквания криминален куест. През погледа на Палома ще можете да видите целия ужас на жертвите и ще се опитате да спасите живота си.
Играта се разработва от юни 2007 г. насам от GameCo Studios. В тази част авторите ще заложат на real time 3D. Обещават ни запомняща се визия и много силна атмосфера (в което е трудно да не повярваме, спомняйки си първата част). Пестеливи в информацията си за момента, геймдизайнерите ни предлагат точно толкова трошички, че отново да привлекат вниманието ни и да породят големи очаквания. Така че любителите на куестовете вече имат поне една причина да очакват есента с нескрита доза ентусиазъм.

Автор: Лили Стоилова