SteelSeries Rival 5 – Ревю

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

SteelSeries Rival 5 е удобна, многофункционална мишка за десничари, перфектна за голямо разнообразие от жанрове. Нека да преминем направо към същността на ревюто: SteelSeries Rival 5 не е най-вълнуващата геймърска мишка, но за цената си, тя е отличен избор!

Характеристики и производителност

Мишката има множество силни страни – „Въздушен сензор TrueMove“ и девет програмируеми бутона. При моето тестване открих, че тракинга наистина е много гладък и няма признаци на драйф или плъзгане, независимо дали работя по някакви работни задачи или рязко премествам курсора в игри като Fortnite, Dishonored и Counter Strike. Що се отнася до препрограмирането на бутоните, забелязах, че има конкретни профили, налични за популярни игри като League of Legends, World of Warcraft, Fortnite, Call of Duty: Warzone и, разбира се, Counter Strike. Всичко това би било напразно, ако мишката не беше удовлетворяваща за работа и игри. За щастие, със своите IP54 микропревключватели, Rival 5 е изключително подвижна и отзивчива. Не открих лепкавост или случайни двойни щраквания. От техническа страна има до 18 000 DPI без хардуерно ускорение. Не е толкова шеметно бърза, колкото мишките от по-високия клас, но е достатъчно пъргава, за да свърши възложената задача.  

Дизайн

Оценката в тази категория зависи главно от личния вкус и предпочитания, но лично аз много харесвам RGB светлинните ленти и логото, които можете да програмирате по ваш вкус през приложението на SteelSeries. Kомпанията твърди, че има 16,8 милиона цвята и аз вярвам, че е така. Това е наистина впечатляваща мишка. Особено когато играете при слаба светлина, изглежда наистина страхотно.

Що се отнася до качеството на изработка, мишката не ме разочарова. Покрита е с качествена матова пластмаса и е много лека. Тежи само 85 грама, което за някои геймъри е перфектно. Лично за мен обаче тя е малка и не приляга на ръката ми както трябва.

Бих ли я препоръчал?

SteelSeries обеща многожанрова игрална мишка, която ще бъде адаптивна към много жанрове на компютърни игри като FPS и RTS. Справя се добре както в игри, така и при изпълнение на рутинни задачи. Мишката има много функции, които ще харесате. Ако търсите подходяща геймърска мишка от висок клас, която се отличава с по-тежка, по-премиум конструкция, тогава това няма да е тази, която ви препоръявам. Но за цената и качеството си SteelSeries е напълно удовлетворяваща.