Star Wars Jedi: Survivor Review

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Мислех си, че няма как Respawn да продължават да подобряват функциите на предишната игра от поредицата Jedi fallen Order. Но след това прекарах толкова много нощи в разучаване на новата игра и разбрах, че тя даже е по -добра от предишната. Значително разширени възможности за битка, по-големи и по-отворени карти, много повече свобода в играта, достатъчно колекционерски джаджи и всичко това заедно кара играча да чувства играта завършена. Препоръчвам обаче преди да започнете тази игра да изиграете предишната, за да се запознаете с историята от самото начало.

Survivor подхваща отличния дуел от Fallen Order с нови мечове и атаки, за да създадат някои от най-ярките и ожесточени меле битки от Междузвездни войни, които съм виждал. Дори не е нужно да сте чак толкова добри в определянето на момента на ударите. Комбинирайте атаките с отстъпления и ще получите едно наистина страхотно синематик изживяване. Играта предоставя страхотни механики, които един стар ларс фен е мечтал да види в тези игри. Хареса ми, това че можете да направите меча както ви харесва. От различните видове остриета до промяната на цвета и частите на дръжката. Това са опции, които се предлагаха и в предишната игра, но тук са една идея по-добре направени с допълнителни възможности.

  Великолепните графики и завладяващият звуков дизайн също правят Jedi Survivor достоен наследник на поредицата. Стерилните имперски бази и пищните извънземни светове изглеждат толкова добре, колкото всеки филмов декор. Имайте предвид, че Jedi Survivor има някои технически проблеми при игра на компютър и ще получи корекции за подобряване на производителността. 

  Играта предлага много задоволителни опции за придвижване. Например можете да скачате по няколко различни начина и да бягате по стените. Можете да яздите животни по земя и дори да летите с тях. Харесва ми свободата, която създателите ни дават. Усъвършенстваните механики ще се използват като изпитание за вас, тъй като прекарвате приблизително толкова време в платформиране, колкото и в битки. Преди Metroid Prime Remastered, Fallen Order беше един от малкото съвременни примери за 3D Metroidvania, игра, пълна с карти, чакащи да бъдат разплетени. Jedi Survivor продължава този дизайн, принуждавайки ви наистина да обърнете внимание на заобикалящата ви среда, за да разберете пътя напред. Впечатляващо е да видите ниво, което се върти около себе си като масивна кутия за пъзел. Посещавате много планети и понякога можете да изберете реда на мисиите. Освен да прескачате препятствия, трябва да решавате и пъзели, като например използване на Силата за манипулиране на обекти или използване на джаджи, предоставени от вашия дроид спътник, BD-1.

Има няколко планети в играта, които можете свободно да изследвате и където можете да минавате мисии.  Битките в Jedi Survivor имат висок таван на уменията, така че винаги ще имате различни предизвикателства и ще научавате нови механики. Играта също така има полезни опции за трудност, така че почти всеки може да се наслади на изживяването. Например, можете да направите враговете си по-слаби и по-малко агресивни. 

    Star Wars Jedi: Survivor е уникална игра и е достоен наследник на Star Wars. Пoлучава оценка 6/6 от PC Mania и смятаме, че ще се хареса от всеки.