Star Trek The Game

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 25 апр. 2013

Понякога се чудя кой въобще си губи времето с подобни игри. Вярно – феновете на Star Trek са навсякъде, като рояк мравки, готови да налазят всичко, върху което са щамповани тези две думички. Но нима хората нямат стандарти? И защо постоянно се отпускат пари за финансирането на посредствени продукти по хитови кино блокбъстъри? Уви, отговор на тези въпроси нямам, а вероятно няма и да получа.

Както и сами може да се досетите, Star Trek The Game, се проваля във всеки един аспект. Това е лоша игра. Точка. 

Вместо да акцентират върху качеството, авторите са предпочели количеството. Кампанията е дълга (около 8 часа) и скучна.  Всичко това е допълнено от редица бъгове и технически недоразумения, които правят изживяването още по-неприятно, отколкото реално е. 

Престрелките са сносни, да

Но самото предвижване, например катеренето и плуването, е адски тромаво, а макар и трите мини игри за хакване да са приятни, те се срещат толкова често, че за отрицателно време ще ви писнат.

От време на време се срещат и добри идеи. Така например може да материализирате своя партньор, за да ви помогне при разрешаването на даден пъзел. Те обаче са толкова спорадични, че е грехота. 

Как стоят нещата с историята?

Тя се развива след събитията от филма от 2009 г. и малко преди „Пропадане в мрака“. Горн открадват източник на енергия, който е необходим на Вулкан да си създадат нов дом. И сега капитан Кърк ще трябва да го върне на всяка цена. Разбира се, и тук нещата куцат сериозно. Историята е просто смешна и поднесена по не по-малко смешен начин.

Да, Star Trek The Game не е провал от ранга на Aliens Colonial Marines. Но определено е близо. Играта има и кооп. Ако въобще решите да се занимавате с нея, най-добре се пуснете имено в този режим поради простата причина, че изкуственият интелект е под всякаква критика.

Що се отнася до графиката – грозна е най-точната дума, която може да я определи. Звуковото оформление е прилично, но това не спасява положението.

Общо взето,

Star Trek The Game може спокойно да претендира за най-лоша игра на годината. Явно Digital Extremes са били натоварени със задачата да скалъпят нещо набързо с логото на Star Trek, за да може Paramaunt да припечели някой допълнителен долар покрай целия хайп около “Пропадане в мрака”. Няма как – трябва да издоим кравата до кокал.

Нашият съвет – стойте настрана от Star Trek The Game на всякаква цена. Изчакайте предстоящия филм. Вероятно той ще си струва повече.

Автор: Петър Йорданов