Sony Pictures работят по екранизация на CrossFire

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Sony Pictures, които вече са в процес на адаптация на Monster Hunter и Uncharted за големия екран, работят и по още един филм по игра. Този път става въпрос за популярният free-to-play шутър CrossFire на Smilegate Entertainment.

Според Variety, Sony ще разработват и продуцират филма съвместно с Tencent Pictures. Сценарият ще бъде дело на Чък Хоган, който заедно с Гилермо дел Торо е работил по сценария на трилогията The Strain. Продуцент е и Нийл Мориц – известен с работата си по Fast & Furious поредицата, както и текущия хит “Соник: Филмът”. Мориц е част от този проект от доста време, след като Smilegate първоначално обявиха, че обединяват сили с него и неговата фирма Original Film още през 2015 г., въпреки че от тогава не сме получавали кой-знае какви обновления по темата. Все още не се знае кой ще е режисьор и (едва ли има изненадани) коя ще е датата на излизане. Очаква се все пак филмът по CrossFire да се появи след излизането на Monster Hunter, който се режисира от Пол Андерсън и който се очаква на 4-ти септември тази година. Ще успее ли да изпревари филма по Uncharted (който вече се снима от седми пореден режисьор) – е мистерия, която само времето ще разреши.

Въпреки, че играта не е особено популярна по нашите ширини, в Китай и други страни от югоизточно азиатския регион тя е невероятен хит, който излиза през 2007-ма година и който към днешна дата им 650 милиона регистрирани играчи. Това я прави една от най-играните PC игри в света. Тя е популярна най-вече със съревнователния си мултиплеър, който е много подобен на Counter-Strike. В него два отбора, които представляват наемническите корпорации Black List и Global Risk – се съревновават в изпълнението на различни цели.

До края на тази година се очаква и CrossFireX – Xbox One версия, която ще излезе по-късно тази година. От Smilegate обещават singleplayer story кампания, която ще се разработва от авторите на Awan Wake – Remedy. Очакванията на авторите са тя да спомогне за повишаването на популярността на играта, на запад.