Sony придърпаха ключов служител на Microsoft

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
Veronica Rogers, Sony Interactive Entertainment

В светлината на наближаващото излизане на следващото поколение PlayStation, Sony наеха нов ръководител за своят гейминг отдел. Новият директор е не кой да е, а Вероника Роджърс, която до този момент е работила за Microsoft. Вероника ще заема длъжността старши вице президент в направление „Бизнес операции“.

Тя има над 13 години опит в Microsoft, като последната позиция, която е заема в компанията е вице президент „Продажби и маркетинг“, въпреки, че не е ясно дали е имала и ако да – какви връзки с Xbox отделите на компанията. Преди Microsoft Роджърс е работила в друг технологичен гигант – Dell.

В Sony тя ще отговаря директно пред изпълнителния директор на Sony Interactive Entertainment – Джим Райън, който зае този пост през февруари 2019 г. и комуто се падна тежката задача да обяви PlayStation 5 логото по време на CES 2020. В своята нова позиция Роджърс ще “води Sony Interactive Entertainment глобалната пазарна политика на организацията. Роджърс ще помогне с направляването на посоката на нарастване на бизнеса, ще управлява стратегическите инициативи и ще спомогне за еволюцията на културата на бизнес операциите в SIE, от досегашната им регионализирана структура, в единна глобална система“. По-специфично тя ще наблюдава и отговаря за продажбите и бизнес операциите свързани с PlayStation марката, както физически, така и дигитални, и също така ще отговаря и за различните абонаментни услуги, които компанията предлага.

Преминаването на Вероника Роджърс от Microsoft в Sony не е някакъв феномен, а доста обичайна практика. Друг пример е Фил Харисън, който дълги години работи за Sony, след което се прехвърли в Micorosoft, а от миналата година работи в Google, където е част от екипа работещ по Stadia.