Sony отново няма да участва на E3

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Без съмнение най-чаканото гейминг събитие всяка година е поредното издание на Electronic Entertainment Expo или по-известно като „E3“. Всички разработчици и разпространители очакват това събитие, за да обявят своите нови игри или продукти. Въпреки това през последните години се наблюдава тенденция някои големи играчи, като EA, Disney и Sony да отсъстват от събитието.

Що се касае до Sony – компанията ще отсъства и от тазгодишното изложение. Говорител на Sony обяви: „След обстойно обмисляне, Sony Interactive Entertainment прецени, че компанията няма да участва в E3 2020. Таим дълбоко уважение към Entertainemtn Software Association (ESA), но не мислим, че визията на E3 2020 е правилното събитие, за това, върху което сме фокусирани тази година. Нашата събитийна стратегия за 2020 г. предвижда участието ни в стотици потребителски събития по цялото земно кълбо. Фокусът ни е върху това да се уверим, че всеки фен се чувства част от PlayStation семейството и че имат възможност да играят любимото си съдържание. Подготвили сме фантастичен набор от заглавия за PlayStation 4, а с оглед на предстоящото излизане на PlayStation 5 изглежда наистина ни очаква една празнична година, заедно с нашите фенове.

Отсъствието на толкова ключов играч в гейминдустрията определено е пропусната възможност за E3, тъй като по този начин събитието все по-трудно се задържа релевантно откъм съдържание, спрямо десетките други конкурентни събития по света. Колкото до Sony – компанията наистина планира да посети редица потрбителски експозиции за да популяризира продуктите си и да се срещне с феновете си. И в действителност E3 не е място за това, тъй като експото е по-скоро насочено към среща между големите издатели и пресата.