Sony изтеглят участието си от PAX East

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Sony обявиха, че изтеглят участието си от PAX East, заради епидемията от вирусът COVID-19, по-известен като “Коронавирус”. Те обявиха това чрез публикация в собствения си Playstation Blog: “Днес, Sony Interactive Entertainment взе решение да оттегли участието си в PAX East в Бостън, поради усложняващата се ситуация с вируса COVID-19. Решихме, че това е най-безопасната опция, имайки в предвид, че ситуацията се изменя ежедневно. Разочаровани сме, че се налага да изтеглим участието си в това мероприятие, но здравето и безопасността на нашите служители по цялото земно кълбо е нашата най-голяма грижа.

Организаторите на събитието обновиха сайта на PAX East, добавяйки, че няма промяна в графика на изложението, но и че то “ще се проведе по график, но със засилен санитарно-хигиенен контрол по време на събитието, придържайки се към препоръките на щатската институция EPA, които са посочени и в документа Emerging Pathogen Policy, и които засягат почистващите дезинфектанти, които са ефективни срещу COVID-19 вируса.

Първоначално Sony възнамеряваха да са част от събитието, като възнамеряваха да покажат The Last of Us Part 2, Nioh 2 и DooM Eternal, и за които феновете можеха да се запишат за да пробват на място. Това трябваше да е и първото събитие, на което Sony показват The Last of Us Part 2. По повод отлагането Naughty Dog, които разработват играта, заявиха: “Въпреки, че знаем, че това ще направи чакането до 29-ти май малко по-трудно, оценяваме вашето разбиране. Не се тревожете, ще имаме повече да споделяме, колкото се приближаваме до излизането на играта.