Sony затвориха още едно PlayStation студио във Великобритания

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Sony затварят едно от студиата си в Обединеното кралство. Компанията потвърди, че ще затвори студиото си в Манчестър, Англия, което понастоящем работеше върху VR заглавие. Затварянето на студиото е във връзка с “подобряването на оперативната ефективност“. Служителите в студиото ще бъдат уволнени, въпреки че не се пояснява каква е тяхната бройка.

Студиото в Манчестър бе отворено през 2015 г. Както споменахме по-горе, то работеше по неназована VR игра, като този бъдещето на проект остава под въпрос. Не е ясно дали той ще бъде спрян или разработката му ще бъде прехвърлена към различно студио. Без значение каква е причината, това е поредното затваряне на first-party студио на Sony на територията на Великобритания. През последните години от Sony дръпнаха шалтера на Guerilla Cambridge и Evolution. Към момента PlayStation имат две студиа на територията на кралството – Media Molecule (LittleBigPlanet, Dreams) и London Studio (Blood & Truth).

Въпреки това годината е вълнуваща, тъй като ни очаква появата на следващото конзолно поколение, в това число и PlayStation 5. Наскоро Sony пуснаха и PS5 сайт, въпреки че на него все още няма много информация.