Singles

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Ако си падате по определена девойка или младеж и за целта искате да използвате болнави научни подходи, компютърната революция (или еволюция, изберете си сами), може да ви дари с ред незаменими помагала. Последното от тях е Singles: Flirt up your Life – изчистена, проевропеидна игра от вида на The Sims и компания. 

Идеята на новата геймка е изключително проста. На наша милост се дава определено жизнено пространство и двама съквартиранти – мъж и жена. Крайната цел е елементарна: от бегли познати героите да се превърнат във влюбени птички. Всъщност в основaтa на играта са заложени и няколко странични мотиви, но в края на краищата всичко опира до успешното съчетание на предоставените персони.

Подходите за постигане на крайната цел, предоставени в геймплея на Singles: Flirt up your Life, опират до поддържане на личната хигиена, готвене, декорация, разговори и други подобни злободневни дейности.

Вуду

Най-зловещата черта на Singles е, че по време на действието наша милост може да си играе на господ и да управлява всеки от героите си директно и поотделно. Докато са под властта на божествените сили, персонажите могат да извършват практически всичко, което е по силите им – дори да тичат голи из коридора или да си мият зъбите в продължение на часове. Веднъж обаче освободени от върховната хватка, виртуалните дами и господа преминават на автопилот и се заемат с най-основните си дневни задължения. Тук трябва да вметна, че автоматичното поведение на човечетата е доста смислено, но в никой случай не може да доведе до качествен прогрес в играта.

Простота

Като оформление Flirt up your Life е една от най-приятните геймки, на които можете да попаднете в последно време. Менютата на играта са сравнително смислени и са в познат симски стил. Привикването към определените команди е бързичко, а прийомите за джиткане се схващат за няколко минути. Основните индикатори, които трябва да се следят, са страхотни и дори от време на време премигват и подсказват действието, което би трябвало да се предприеме.

Погледът, от който се следи цялата тази красота, може да се завърта по всевъзможен начин, а в по-общ план картината подлежи на всякакъв род уголемяване и смаляване. Допълнително има и три степени на прозрачност на стените, така че персонажите могат да си останат винаги под пряко наблюдение.

Красота

Графиката на играта е едно от другите големи плюсчета, с които можете да се сблъскате. Цялата среда, в която се подвизават героите, е изключително хубава. Детайлите са много и обхващат невероятни дреболии – като се започне от дървените орнаменти на масичките и столовете и се стигне до финото изпълнение на класическо ръждясалите готварски печки.

Единствената малко по-неприятна черта на Singles е озвучаването и измисленият безумен език, на който си комуникират съквартирантите. Писуканията са твърде посредствени и лекото им заглушаване с някое и друго помощно аудио може да се окаже доста полезно и адекватно хрумване.

Скъпи съдебни заседатели…

…Flirt up your Life е една много добра симсовa геймка. Графиката й е учудващо приятна, а самата крайна цел забавна, лека и неангажираща, което е рядко срещано явление при игрите-клонинги. При подходящо желание всеки би могъл да си намери настоящото произведение и да се позабавлява поне няколко дни.

Автор: Сергей Ганчев