Singles 2: Triple Trouble

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Банално е да се каже, но някъде след 15-то число на май до към 28-мо число на септември е времето на неконтролирания промискуитет, разюзданата романтичност и стремежът за обединение между двата пола. Именно защото е банално, в началото на лятото издатели и продуценти на видеоигри решават да ни предложат заглавие, което може да отговори на хормоналния наплив. Другата му цел е да задоволи всички онези, които нямат желание да се разхождат по плажа и да гледат жените в… очите. При това за втори път – Singles 2: Triple Trouble е продължението на миналогодишнния Flirt Up Your Life, доказал, че не само в The Sims има свалки на кило.

В началото на миналото лято издателите от Deep Silver предложиха на пълнолетните геймъри една игра, която им позволяваше да пресъздадат на монитора различните аспекти на живота като ерген или разюздана млада дама. Независимо в ролята на кой от двата пола се включваше играчът, той можеше да предприеме път към сърцето на нещо любимо, като за успешната свалка бяха важни фактори като перспективна работа (колко пари печелиш или колко дайкирита можеш да си позволиш), красив дом (тук ли живееш или това е кварталът, където нощуваш с кучето си?) и добро домакинско оборудване (тази маса Ikea ли е или е сватбен подарък на баба ти от “Тръстики”-Тетевен). Triple Trouble дава всичко това плюс нов аспект, съобразен с популярния лаф: “Двама са малко, трима са много”. В главните роли тук са Джош и Ана, които хем са двойка, хем не са. Около това се върти фабулата и стремежа ви да изживеете разнообразни любовни предизвикателства.

Разделени заедно

Когато започвате игра, можете да избирате между “Apartment” и “Story”. Първото е нещо като свободна игра, където можете да се концентрирате върху битовите аспекти на самотния живот – строеж на дом, купуване на обзавеждане и развитие на тези два показателя до пълното съвършенство – мансарда с изглед към морето, балдахини и скътани романтични кътове в четирите ъгъла на стаята.  Значително по-забавен е т.нар. Story Mode. В него се впускате в сценария по раздялата на Джош и Ана. Можете да  влезете в ролята или на сваляч, или на изкусен интригант, т.е. жена.

След като бурната им любов е приключила, Джош и Ана търсят късмета си в друг град, в друг апартамент и с друг съквартирант – Ким. Съдбата отрежда нещата да се наредят така, че Джош и Ана да живеят заедно с Ким и да трябва да търпят флиртовете и увлеченията на другия. Куестът на любовта очаква от вас да спечелите отново другия, като преди това разрешавате различни задачи с нарастваща трудност.

Singles 2 пропагандира подход към сърцето на “бившия”, който тъщи и свекърви биха отхвърлили категорично – колкото повече нови бройки зачертаващ в любовното си тефтерче, толкова по-мил и добър изглеждаш в очите на твоя екс. Основната задача в играта в крайна сметка е да живееш пълноценно живота на самотния ерген/разкрепостената мома, което предполага яко парти, много приятели и сексуални забавления. Всичко в Singles 2 е насочено към симулиране на междуполовите отношения по сравнително реалистичен начин. Графиката допринася допълнително за това с ясните си изображения и висока детайлност.

Как да я/го свалиш

Singles 2 прилича много на The Sims. Подобно на него трябва да следите някои емоционални показатели на героя си, както и да развивате неговия бит. Потребностите на Джош и Ана са забавление, приятелство, глад, комфорт, романтика, хигиена и еротизъм. Всички те трябва да бъдат задоволени, като за целта хем трябва да се стремите към социални контакти, хем да се грижите за бита – да има какво да хапнете, къде да се изкъпете и върху какво да седнете. За това е нужно да работите добре платена работа, която обаче ще получите едва с напредването на играта. Всичко това се отразява върху рейтинга и качеството на ергенската/моминската ви бърлога, като тук важи златното правило – колкото по-хубаво, толкова по-романтично и толкова повече скалпове на колана.

Автор: Александър Бойчев