Shaun White Snowboarding

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 31 дек. 2008

Зимата е сезон, традиционно подходящ за екстремни спортове. Ски, сноубординг, айс байкинг – всичко, от което адреналинът ви ще се качи, а в процеса на това може да придобиете и няколко натъртвания. Разбира се, нищо не може да замени изживяването на снежната писта, но Ubisoft ни предлагат един доста по-безопасен вариант – настанете се удобно пред вашия компютър, пригответе си топла напитка и се впуснете в дива надпревара по планинските склонове.

Както подсказва името, Shaun White Snowbording ще ви пренесе по

най-добрите терени за екстремни спортове в света

Те са общо четири на брой и са пръснати по всички континенти. Така ще може да посетите прочутия курорт Парк Сити в Юта, а пътьом да минете и през Европа, Япония и дори бялата пустиня на Аляска. Това, което най-много ми хареса е, че Ubisoft са заложили на особено популярната концепция за „отворен свят”, която напоследък все повече разработчици прегръщат. В резултат на това вместо да ви пуска в предварително дефинирани – и съответно ограничаващи – писти, SWS ви дава свободата да изследвате големи заснежени пространства, да откривате и преодолявате различни предизвикателства, а така също и да събирате специални монети. Всичко това ви позволява да напредвате в играта, да отключвате нова екипировка и да овладявате специални умения, с които да се правите спиращи дъха изпълнения.

Да си дойдем на думата

В основата си SWS притежава много динамичен геймплей, което е абсолютно необходимо изискване за всяка игра, посветена на екстремен спорт. За овладяване на управлението е нужно малко време, защото триковете изискват прецизност и координация. За сметка на това обаче, резултатите наистина галят окото – няма как да не се накефите, когато под вещото ви ръководство, вашият състезател изпълни някой особено сполучлив скок или каскада. За да впечатлите другите, а и себе си, ще ви трябва нещо повече от добро желание. В играта то идва под формата на т.нар. Focus abilities или специални умения, които веднъж отключени, ще може да изпълнявате. Освен за каскади, тези умения ви позволяват да достигнете до части на планината, които преди това са били недостъпни за вас и така да продължите в историята. Не че тя се отличава със спиращи дъха обрати, но така или иначе идеята на SWS е да ви направи съпричастни към снежните удоволствия, а не да ви държи в напрежение.

Напредвайки в играта, ще имате възможност да костумизирате вашия герой. За целта Ubisoft са се погрижили да набавят голям брой напълно лицензирани аксесоари, които може да екипирате на сноубордиста си. Сред тях са различни дъски, шапки, очила, ръкавици и якета. Така може да придадете определена индивидуалност на героя си, а тя ще ви е необходима, ако решите да се състезавате в режим мултиплейър с приятели.

Какво ни очаква на финала

Както подобава на игра, вдигаща адреналина, и SWS се отличава с много добра музика. Саундтракът се състои от близо 30 парчета на изпълнители, сред които личат имената на RUN DMC, Incubus, Faithless и Audioslave. Без да е нещо невероятно, графиката от своя страна също е много добра. Аз самият имам слабост към снега в компютърните игри, така че искрено се наслаждавах на разходката из белите писти. Като добавим и факта, че играта използва енджина на друг популярен продукт на Ubisoft – Assasin’s Creed – не е изненада, че Shaun White Snowbording представлява добър опит за свеж полъх в жанра. Независимо дали сте голям фен на сноубординга или просто търсите нещо ново и развлекателно, ви препоръчвам да не подминавате тази игра.

Автор: Иво Цеков