Samurai Riot – Ревю за Nintendo Switch

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Първоначално издаденa през 2017 г. от инди френското студио Wako Factory, Samurai Riot e една много интересна игра. Играчите могат да се бият в различни традиционни японски среди докато прогресират в историята на играта. Самурай и „Куноити“ служат на господар, който им дава задачата да се преборят с бунт. При пристигането нещата не са точно такива, каквито изглеждат на пръв поглед. Проблемът е оставен изцяло на играча. През 2022 г. „Definitive Edition“ беше пусната за първи път на Nintendo Switch, както и заместител на оригиналното заглавие в Steam.

Samurai Riot: Definitive Edition добавя промени в качеството на геймплея, което улеснява раличните комбинации. Диалогът също беше променен за по-добро разбиране на сюжета. По подразбиране има включен бонус вариант на „бойно училище“, наречен Belladonna, който според базата данни на Steam първоначално е DLC за оригиналната игра.

Преди да започнем, бих искал да благодаря на хората от Houndpicked Games, че ни дадоха възможност да прегледаме тази игра.  

Това, което отличава Samurai Riot от другите игри от същия жанр, е, че съдържа елементи на визуален роман. Имате право да изберете между 2-ма героя. Самураят, Цурумару е фехтовач под наем по правилата, който е привързан към убежденията си, че „силата прави правилото“. Куноичи Сукане, е по-млада и със свободен дух, отива където вятърът я отведе и защитава тези, които не могат да се бият сами. Техните идеологии понякога се сблъскват, но това не е проблем за играча. В спор обаче играчите могат буквално да се сбият помежду си, ако стигнат до разногласия могат да решат проблема си по този начин.

 Играта е страхотна и си заслужава да я погледнете. Особено за феновете на японската култура като мен тази игра е страхотна и има наистина завладяваща история.