Sam Tilt: Pirate

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 22 авг. 2000

21st Century определено не си дават почивка. Само два месеца след като геймърите можаха да се насладят на тяхното триумфално завръщане със Slam Tilt: Demon англичаните хвърлиха на пазара и втората игра от серията. Подобно на повечето pinball заглавия от последните няколко години и този път се предлага само една маса. Тя се нарича Pirate и съдържа в себе си всичко, което зарадва феновете в Demon. С други думи и тук можете да очаквате помпозна 3D-графика с 32-битов цвят и всички разделителни способности, които са по силите на вашите видеокарта и монитор. Звукът също е на познатото страхотно ниво като дори геймърите без специална 3D-звукова карта ще могат да се радват на доста добре реализирана софтуерна емулация на surround звук.

Без съмнение Slam Tilt: Demon е една изключително качествена маса, която е направена с много любов към детайлите. Целта на играта е да се вживеете в ролята на пират от късното средновековие. Това включва абордажи на кораби, битки с могъщи армии и, разбира се, откриването на най-различни съкровища 🙂 Цялото действие се развива на фона на подходяща музика, която би паснала на всеки пиратски филм. Подобно на предишния Slam Tilt и тук програмистите от 21st Century са демонстрирали всичките си умения и богат опит на тема дизайн на флипери. Като цяло масата е направена с много вкус и представлява сериозно предизвикателство за pinball ветераните, като в същото време дава и доста добър шанс на пълните новаци. Докато играх не ми се случи нито една непредотвратима загуба на топче, а това се среща рядко и в аркадите, и при симулаторите на флипери. Рампите също са разположени по такъв начин, че с малко тренировки няма да е голям проблем да започнете да редите комбо след комбо. За анимацията и движението на топчето според мен е излишно да се говори. Още в предишната игра от серията Slam Tilt този компонент беше реализиран перфектно и Pirate не пада по-долу от своя предшественик.

От казаното става ясно, че геймърите с вкус към компютърните симулации на флипери имат още едно задължително заглавие за колекцията си и ще могат да прекарат доста време с разучаване на невероятните детайли на Pirate. 21st Century явно са успели вече окончателно да се пренастроят на вълна 3D, а това е една прекрасна новина за всички любители на жанра, защото едва ли има фен, които да не се е възхищавал от техните по-стари творби. И така остава само да се надяваме, че Pirate няма да е последната маса от серията Slam Tilt, която все повече започва да се превръща в достоен конкурент на другата легендарна поредица – Pro Pinball.

Автор: Никола Дърпатов