RTL Ski Springen 2004

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 09 мар. 2004

Преди една година в полезрението ми попадна играта Ski Springen 2003, продуцирана от немския телевизионен канал RTL. Тя представя в нова светлина спорта “ски скокове” – т.е. пресъздавайки го във виртуален вариант. Сега, дванадесет месеца по-късно, дойде отново време да подскачаме на воля, но този път с актуализираната версия 2004. Бързам да кажа, че всякакви изненади и революции в нея липсват. Това по-скоро е същата игра с изчистени детайли на геймплея и подобрения на някои несъвършенства на предшественика. Ски скоковете в България по една или друга причина нямат особена популярност. Пръст в това вероятно имат

наш`те планини зелени и спортните деятели

Също така са виновни и липсата на кинтаж, който да бъде вложен в скъпо струващото съоръжение, наречено ски шанца, както и държавна политика за спортно образование на млади български таланти. На север обаче, както и в Западна Европа, този спорт е много популярен. Въобще, зимните спортове в “онези” държави се радват на огромно признание и медийно отразяване. А където са медиите, знаете, паричките и шоуто са гарантирани.

RTL Ski Springen 2004 е едновременно спортна симулация на ски скокове и спортна ролева игра в едно. За да се насладите напълно на скачането от 100-метрова шанца, ще трябва да развиете докрай качествата и специалните умения на “героя” си. И обратното – за да развивате вашето скиорче, ще трябва мноооого да подскачате.

Идеята е проста – създавате играч, измисляте му име, разпределяте определен брой точки из показателите “Техника на скока”, “Техника на летене” и “Техника на кацане”, след което е време да се впуснете в някое от състезанията. На разположение са три опции: турнири за подрастващи, лига на аматьори и надпревара с професионалисти. В рамките на сезона вашият персонаж участва в различен брой съревнования. При професионалистите те са най-много (логично) и най-трудни. Решите ли да правите кариера, трябва да съблюдавате две правила. Като за начало всичко друго може да почака, с изключение на

добрия ваксаджия

Дори и да нямате пари, все пак ги запазете за специалист, който да маже ските със съставки, гарантиращи оптимално сцепление със снега. В период на състезание ще ви се наложи да разчитате на двама души срещу съответната сума – така цитираният вече два пъти ваксаджия и треньор. Наставникът трябва да развива вашите показатели фитнес, сила на скока и мотивация, както и да се грижи за правилния хранителен режим и вашите килца.

Парите, разбира се, са движещата сила отново. За да печелите пачки евро, трябва да се класирате колкото можете по-напред в надпреварата. Наградният фонд се раздава до класиралия се на 30-то място, а лъвският пай отива за шампиона. Сумите във всяка лига са различни. Действа следното правило – “колкото по-голям зор, толкоз по-малко пари” (така или иначе в началото ви е зор, т’ва исках да кажа).

Освен от награден фонд кешът идва и от други разнообразни места – спонсори, продажба на фен артикули, участие в “Стани богат” (не се ебавам) и други събития, които ви се случват на случаен принцип и ви носят удовлетворение. Новост в RTL Ski Springen 2004 е

възможността за залагания

При нея можете да “оставите” определена сума пари за вашата победа или тази на някой друг, след което да приберете удвоения залог или пък да се простите с кеша (което е тъпо, все пак).

Самите скокове се извършват с помощта на мишката. Клик веднъж и скиорчето потегля. Когато се засили идва времето за втори клик и задържанка, за да набере сили в здравите си крака. Следва още един клик и момчето излизааа. Докато е във въздуха, с движение на мишката внасяте корекции в траекторията на полета. В края на летежа е време за нов клик за кацане. Управлението е супер просто и лесно. Веднага щом усвоите тайминга на кликането, силата на придърпването и фината настройка на посоките с мишката, RTL Ski Springen 2004 ще ви се стори най-великата игра.

Знам, дори съм убеден, че малцина от вас ще посегнат към RTL Ski Springen 2004. Не за друго, а защото ски скоковете у нас не са атрактивни за мнознинството от геймърите. И въпреки това, ако все пак проявите малко любопитство и заложите на игра, различна от включените в ТОП 10 на PC Mania, мога само да ви уверя, че няма да съжалявате. И не си мислете, че скачането е само на немски, за Бога!

Автор: Александър Бойчев