Risen 2: Dark Waters

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 05 мар. 2011

Взеха им Gothic. Но направиха Risen. А сега подготвят и продължение, описвано като „перфектното пиратско RPG”! Какво ще предложи то? Нека заедно нагазим в дълбоките му води и да видим дали ще успеем да се измъкнем живи…

Risen 2: Dark Waters ще доразвие историята за безименния герой от първата част, който корабокрушира на мистериозен остров, победи зъл инквизитор и унищожи мощен титан, преобразен като природно бедствие.

Минали са няколко години от последните ви подвизи

А вие, за всеобщо щастие, не страдате от амнезия. Напротив – спомняте си абсолютно всичко, при това сте станали в пъти по-кисел, сприхав и разочарован най-вече заради студения начин, по който хората реагират на вашите героични действия. А сега нещата се усложняват допълнително. Събуждат се още титани край съседните на вашия остров. Като добавим към тях и множеството морски същества, които излизат от бездните на океана и започват да пречат на търговията, потапяйки всеки кораб, който се изправи на пътя им, и картинката става още по-болезнена…

Вие, разбира се, сте единствените, които може да се преборите с титаните. Спомняте ли си мистериозния окуляр, който взехте от инквизитора, след като изтръгнахте и последната живителна сила от душата му? Е, този странен механизъм ви позволява да разпознавате титаните, скрити зад природните стихии, и съответно – да ги унищожавате. С други думи – отново ще трябва да спасявате света.

Както може би вече сте се досетили,

действието в Risen 2: Dark Waters няма да се развива само на един остров

Piranha Bytes обещават поне няколко, между които ще можем да пътуваме със свой собствен кораб. Това все пак е „пиратско RPG”, нали? Разбира се – няма и да сме сами. Поне един от спътниците ни ще бъде мистериозна жена, практикуваща вуду магии. Още в самото начало тя ще ни спаси с помощта на вуду кукла и запалена кибритена клечка. Но каква точно ще е нейната роля в историята на играта, все още не е ясно.

Piranha Bytes са се заканили да подобрят Risen и в графично отношение. Можем да очакваме по-детайлни модели на героите, както и не чак толкова плоски текстури. Също така този път враговете ни ще бъдат доста по-разнообразни като вид. Кой знае какви същества ще изскочат от дълбините на океана. От илюстрациите, показани до момента обаче, е ясно, че и ние няма да сме безпомощни. Така например ще можем да използваме огнестрелни оръжия, като пушка.

И накрая – кога ще можем да играем на Risen 2? Piranha Bytes твърди, че ще е готова с играта до края на годината! 2011 ще бъде определено добра за всички фенове на ролевите игри.

Автор: Владимир Тодоров