Riot Games разкриха плановете си за 2021 година

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!


По време на откриващата церемония на сезон 2021, Riot Games обявиха какво могат да очакват феновете на League of Legends (LoL) през настоящата година. Освен очакваните нови герои, турнири и модове, Riot са подготвили много и интересна изненади, както за феновете на League of Legends, така и за играещите Legends of Runeterra, Teamfight Tactics и Wild Rift. В рамките на онлайн събитието, Riot обещаха нови игрови забавления дори и за геймъри, които никога не са играли MOBA игри.

Представяме ви основните акценти от игровата карта на Riot през годината:


League of Legends – най-голямата лига в света на електроните спортове се завръща с нов състезателен сезон, като в рамките на събитието беше даден старт на квалификациите, в които можете да тествате уменията си и да се подготвите за новия сезон.

През 2021 Teamfight Tactics (TFT) ще предложи много игрови емоции както на запалените геймъри, така и за тези, които за първи път пробват играта – нов Fates mid-set през януари и шампионат, които ще бъдат последвани от два нови сета герои и нов mode (режим) още преди края на годината. Шампионатът Fates Championship, за който вече текат регионалните квалификации, ще се проведе през пролетта. По-късно също през пролетта, 5-ият сет на TFT ще изправи силите на Доброто и Злото в епична битка. Също така се очаква да бъде пуснат нов и по-бърз режим на Teamfight Tactics.

Мобилната игра Wild Rift ще предостави много забавления както за ветераните от LoL, така и за новобранците в тази вселена. Освен върху новото съдържание, от Riot Games ще се фокусират и върху организирането на турнири и други геймърски събития – първият официален квалификационен сезон на Wild Rift започва тази седмица.  

За феновете на вдъхновената от League of Legends игра на карти – Legends of Runeterra (LoR), новините също са добри. През 2021 към нея ще бъдат добавени два нови игрови региона, повече режими за игра и комуникация с приятели, както и нови герои като Aphelios, който ще бъде достъпен още през февруари.

Riot Games обявиха, че ще се фокусират и върху социалния аспект на LoR, като още днес (на 13 януари) ще стартират първата си лаборатория за колаборации, а следващия сезонен турнир ще се проведе в края на февруари.