Rayman: Raving Rabbids

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 19 фев. 2007

Мишел Ансел бе едва деветнадесетгодишен, когато създаде Рейман. Но това дебилно изглеждащо човече с крайници, плуващи във въздуха, успя да завладее сърцата на милиони за отрицателно време. Най-вече заради своето неподправено чувство за хумор, което вървеше в комплект с гамбестия му нос. И сега четвъртата част от поредицата е може би най-смешното нещо, излизало някога със заглавието Rayman.

Атаката на побеснелите зайци

Шареният свят на играта е застрашен от най-необикновения враг, който някога е виждал – орда от палави, непослушни, хитри, постоянно крещящи и на моменти мегаидиотско сладки зайци, които нещо не са много наред в главата. В един спокоен слънчев ден те прекъсват пикника на Рейман, успяват да го пленят и да го принудят да участва в техните малки извратени игрички. Ако иска да се спаси, той ще трябва да играе по тяхната свирка в рамките на дванадесет дни и да спечели колкото се може повече мивкоотпушвачки, за да ги забие на стената, да създаде импровизирана стълба и да се измъкне от килията си. Звучи логично, нали?

Зайците обожават мини игри

Макар и да няма и помен от характерния за поредицата класически „подскачай и тичай” геймплей, Raving Rabbids е изтъкана от десетки оригинално замислени кратки мини игри, повечето от които направо ще ви почупят от смях. В една от тях ще трябва да се грижите вратите на на плажните тоалетни, в които зайчетата серат с характерните за този процес стонове, да са винаги затворени, защото не щеш ли, животинчетата са особено срамежливи. Друга ще ви натовари с нелеката задача да изтръгвате червеите от зъбите им, защото пленниците ви нямат навика да си мият зъбите редовно. А в трета – ще излезете на дансинга, за да спретнете диво шоу на беснеещата публика – я на фона на музиката от „Криминале”, я на “Girls Just Want to Have Fun” на Синди Лопър, я на някое техно парче. Ще участвате и в бесни състезания и в диви престрелки с въпросните мивкоотпушвачки, ще влизате в съзнанието на зайците, ще скачате на въже, ще търсите изгубени прасета и какво ли още не.

Зайците използват основно мишка

В повечето случаи основните ви средства да се справите с предизвикателствата, ще бъде мишката – въртете я в кръг бързо и ще наберете достатъчно сила, че да изхвърлите кравата Дейзи колкото се може по-далеч. Помпайте се на левия бутон на мишката и ще пълните устата на прииждащите към бара зайци със сок от моркови. Стига да ви е по-удобно, имате възможност да използвате и клавиатурата (или пък геймпад, стига да имате такъв), но като че ли горният вариант е по-добър.

Когато се приберете в килията си пък, можете да преиграете някои от мини-игрите, да се преоблечете (като гангстер, готик-фен, бабичка, диджей, мексиканец и дори като Елвис) и да послушате някоя песничка на джубокса. Но в повечето случаи ще бързате да се върнете на арената, пълна с обезверени зайци, за да видите какво ще бъде следващото предизвикателство.

Зайците определено си заслужават

За финал мога да ви кажа само, че Raving Rabbids е една страхотна и неангажираща колекция от мини игри, която със сигурност ще ви разсмее. Дори когато превъртите краткия Story режим, винаги може да се върнете към любимите си предизвикателства и да се опитате да ги преодолеете в тандем със свой приятел.

Автор: Владимир Тодоров